AMD halverer priserne

De langsomste Athlon XP processorer er blevet op til 53 procent billigere, så de koster det samme som Intels Celeron.

Nyhed

AMD's Athlon XP 2200+ og nedefter er blevet markant billigere. Duron er også faldet i pris, mens AMD har valgt at fastholde priserne på de hurtigste Athlon XP med modelnumrene 2400+ til 2800+.

Athlon XP 2200+ er blevet 14 procent billigere, mens Athlon XP 1800+, 1900+, 2000+ og 2100+ er faldet mellem 45 og 47 procent i pris. Største prisfald er sket for Athlon XP 1700+, som er blevet knap 53 procent billigere.

Den officielle pris på en Athlon XP 2100+ er 93 dollar, mens man skal af med 69 dollar for en Athlon XP 1700+. Prisen på Athlon XP 1700+, 1800+ og 2000+ svarer nu nøjagtigt til priserne på Intels Celeron med frekvenserne 1,7 GHz, 1,8 GHz og 2,0 GHz.

Lavprisprocessoren Duron kan nu fås for 47 dollar for versionen på 1,3 GHz, mens 1,2 GHz Duron koster 42 dollar. Det svarer til prisfald på henholdsvis 27 og 34 procent. AMD fremstiller ikke længere Duron, så nu skal der bare muges ud på lageret.

Athlon XP til bærbare pc'er er også faldet i pris. AMD har valgt at dele det mobile segment op i to, nemlig Desktop Replacement Mobile Athlon XP og Standard Mobile Athlon XP. Førstnævnte bruger en del mere strøm end sidstnævnte.

AMD er for øvrigt presset af den vedholdende IT-krise, og firmaet vil blive 2.000 mennesker mindre i løbet af det næste halve år. Det svarer til 15 procent af den samlede arbejdsstyrke i AMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere