Artikel top billede

Det næsten usynlige kamera på næstøverste hylde i reolen gør det nemt at følge med i, hvad husstandens ”børn” foretager sig, når de er alene hjemme. (Foto: Arlo PR)

Test: Den ideelle form for videoovervågning, hvis du bor i lejlighed

Hele Arlos nye produktgeneration i Essential-familien er nu i handelen. Her er et nyt indendørs kamera som skabt til lejligheder.

Tilbage i april 2024 kunne Computerworld præsentere Arlos fornyede Essential-kameraer og teste Outdoor 2-kameraet, hvor de overbeviste:

Familien er dog blevet udvidet siden med mindre og snedige løsninger, heriblandt et lille indendørs overvågningskamera og en ny videodørklokke, som jeg nærmest anser som et must.

Dagens testemne er dog møntet på at overvåge det, der foregår indendørs - ganske belejligt når nu vejrguderne sørgede for, at jeg ikke skulle bruge ret meget af min fritid på havevanding eller andre udendørs aktiviteter. Så kunne der testes i stedet.

Skarp anskaffelsespris på indendørs kamera

Det nye Essential Indoor 2K Camera er skrumpet i både størrelse og pris i forhold til tidligere Arlo-kameraer til indendørs brug, men det ikke noget spionkamera på størrelse med et tændstikhoved, som det vi så i et hul til jordbenet på en stikkontakt i ”Den sorte svane”.

Et enkelt kamera koster 845 kroner, og der er 20 procent rabat ved at tage to for 1.345 kroner.

Strømforbruget er heller ikke ruinerende.

Jeg har målt det til cirka 1,5 watt, hvad der bringer den årlige udgift ved uafbrudt drift op på lige over 30 kroner ved en kWh-pris på 2,50 kroner.

Det er noget mindre, end du skal betale om måneden for Arlo Secure-appen, som er gratis den første måned og derefter koster 45 kroner om måneden for ét kamera, 99 kroner for fire kameraer eller 135 kroner for et ubegrænset antal kameraer.

De nærmere betingelser ligger opdateret på Arlos hjemmeside.

2K video-opløsning

Med en opløsning på 2K (2.560 x 1.440 pixel) og et bredt synsfelt på 130 grader diagonalt kan det lille kamera dække det meste af et typisk beboelsesrum, og der er op til 12 gange digital zoom.

Mere end fire til seks ganges forstørrelse vil jeg dog helst undgå.

Arlo gør meget ud af Indoor-kameraets privatlivsbeskyttelse. Den fungerer på den måde, at når du i appen slukker for kameraet, kører et hvidt dæksel hen foran det sorte objektiv.

Så behøver du aldrig være i tvivl, om du bliver overvåget eller ikke.

Kameraet er udstyret med den obligatoriske tovejslyd. Du kan høre, hvad der foregår i det overvågede rum, og tale til eventuelle levende væsener i billedet.

Du kan også aktivere en irriterende sirene med en lydstyrke på 80 dB, hvad der ikke er specielt højt.

Om dette udstyr kan skræmme indbrudstyve væk, har jeg ikke haft lyst til at teste.

Når hun er alene hjemme, nyder min Thilde Gravhund at fise den af i husets bedste sofa, og hende kan jeg ikke jage ned på gulvet med en syntetisk klingende kommando gennem kameraets mikroskopiske højttaler.

Til gengæld kan sirenen få hende til at gø så vildt, at storesøster Gitze fræser rundt i stuen – mens Thilde bliver oppe i sofaen.

Absolut brugbar billedkvalitet

Både som foto- og videokamera leverer Essential Indoor en glimrende billedkvalitet – ikke mindst, når størrelsen og prisen tages i betragtning.

Bedst går det med video, som stiller pænt skarpt og klarer bevægelser fint.

Jeg har undret mig over, at snapshots – stillbilleder under videooptagelse – bliver lidt grynede. Dette skyldes, at de nedskaleres til 1.280 x 720 pixel, hvad der kaldes HD.

Så er der langt op til FHD (1080p) og endnu længere til 2K-videokvaliteten. Mulig forklaring: Teknisk begrænsning i kameraet.

Alternativ anvendelse: Postmelder

I 2012 investerede jeg en mindre formue i en pakkepostkasse.

Det krævede en lov, som PostNord Danmark havde lobbyet sig til for at kunne spare lidt småpenge på distribution af breve og magasiner.

Nu sparer de som bekendt næsten det hele, men der lander stadig småpakker, reklamer og få, typisk helt ligegyldige breve i kassen, og alt det vil jeg gerne have tjek på. Selvfølgelig uden at forlade min kontorskærm.

Min solide pakkepostkasse er nittet sammen af 2,5 millimeter tyk stålplade, der er en ganske effektiv barriere for radiobølger, og jeg har ikke haft held med forskellige elektroniske overvågningsprodukter – før nu.

Det nye Indoor-kamera kan forcere stålpladerne, en husmur og omkring otte meter i luftlinje hen til den nærmeste mesh-enhed i huset.

Billedkvaliteten i bælgmørke er faktisk imponerende, og jeg kan nemt se, hvad jeg har modtaget, mens tidspunktet vises på skærmen.

Konklusion

Arlo Essential Indoor Camera 2K er et smart lille overvågningskamera til indendørs brug samt steder, hvor det ikke kan blive udsat for vand eller ekstreme temperaturer.

Det er meget nemt at installere ved hjælp af appens ”instruktionsvideo”, og især video-billedkvaliteten imponerer til prisen.


Loading ikon