Artikel top billede

TDC dropper privatkunder i nordiske nabolande

TDC lukker datterselskabet Telmore i Norge, fordi koncernen kun vil gå efter erhvervskunderne på det nordiske marked. Strategien er ændret, lyder det fra TDC.

TDC gennemgår i øjeblikket en større trimning, hvor alt det overflødige skæres væk.

Senest har det arbejde ramt datterselskabet Telmore, der i mandag meldte ud, at man nu lukker og slukker for den norske forretning.

Lukningen er et udtryk for, at TDC ikke længere vil satse på privatkunder i andre nordiske lande end Danmark.

"Vi havde et bredere perspektiv for den nordiske strategi, da vi traf beslutningen om at gå ind på privatmarkedet i Norge med Telmore. Den har vi kigget efter i sømmene sammen med vores nye ejere," siger Mads Middelboe, der er administrerende direktør i TDC Mobil og samtidig bestyrelsesformand i Telmore.

Dropper nordiske privatkunder

Den nye strategi, som er kommet til verden med TDC-salget til de fem kapitalfonde og Jens Alders tiltræden som ny leder, betyder i praksis, at TDC ikke længere vil forsøge at kapre privatkunder i de nordiske lande.

Istedet vil man gå helhjertet efter erhvervskunderne.

"Og det betyder, at vi trækker os ud af Telmore i Norge, der ikke er på strategien og som kræver en investering i et marked. Istedet fokuserer vi indsatsen på erhvervskunderne," forklarer Mads Middelboe.

Telmore blev etableret i Norge i 2006, men lavprisforretningen er med kun 4.500 kunder aldrig nået at blive den store succes.

"Havde TDC også lukket Telmore i Norge, hvis det havde været en fremragende forretning?"

"Det er jo klart, at det ikke gør noget, at det er uden for strategien, hvis du har en blomstrende forretning, som du kan klare med bind for øjnene og den ene hånd i lommen. Der ligger selvfølgelig det bagved, at der var en plan om at etablere en position på det marked over en årrække, og den plan bliver så ændret med fokuseringen på erhvervskunderne," siger Mads Middelboe.

Han tilføjer, at TDC ikke har tabt penge på det norske forsøg.

Flere lukninger

Selve Telmore-varemærket har TDC kun forsøgt sig med i Danmark og Norge, men lavpriskonceptet har man prøvet af i en række lande – blandt andet i form af Easymobile.

Sidste år måtte TDC droppe Easymobile i Storbritannien på grund af dårlige regnskaber. Det betød, at omkring 80.000 kunder måtte se sig om efter et nyt teleselskab.

Det samme skete med Easymobile i Holland, og kun i Tyskland eksisterer konceptet fortsat. Her er det dog blevet omdøbt til Talkline.

Mads Middelboe afviser dog, at det tyske foretagende også skal lukkes ned.

"Det her drejer sig kun om den nordiske strategi. Alt uden for Norden er så at sige finansielle investeringer," siger han.

Bité røg også

I januar i år valgte TDC at sælge sit 100 procent ejede baltiske mobilselskab Bité til den private kapitalfond Mid Europa Partners. Prisen var på 3,4 milliarder danske kroner, og salget fandt sted, selvom Bité var et teleselskab i fremgang.

Jesper Theill Eriksen, administrerende direktør for TDC Mobile International, forklarede dengang til Computerworld, at det netop var et udtryk for TDCs nye strategi om at betragte markederne uden for Norden som finansielle investeringer.

"Det betyder, at vi sælger, hvis der kommer nogen, som vil give os en god pris," sagde Jesper Theill Eriksen dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere