Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-chef blandt lønpyramidens øverste: Tjener over en milliard om året / Kinesisk tech-kæmpe tæt på at matche Nvidias førende AI-chip / Games Denmark finder ny direktør

Morgen-briefing: IT-chef blandt lønpyramidens øverste: Tjener over en milliard om året / Kinesisk tech-kæmpe tæt på at matche Nvidias førende AI-chip / Games Denmark finder ny direktør

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Dagens tidlige nyhedsoversigt, hvor vi fokuserer på klodens højeste tech-lønninger, Kinas lovende AI-chip og rokader i danske direktionsgange er sammensat af din morgen-vært Niels de Boissezon.

IT-chef i toppen af lønpyramiden: Tjener over en milliard om året

Nogle af klodens allerbedste lønninger, skal ikke overraskende findes blandt klodens største virksomheder, som i langt overvejende grad er amerikanske.

Her figurerer en tech-direktør, chip-giganten Broadcoms Hock Tan, på podiet over USA’s bedst betalte chefer med en lønseddel der lyder på 162 millione dollar, svarende til svimlende 1,1 milliarder kroner – den tredjehøjeste lønning på listen.

Det fremgår af en oversigt over lønninger i 3000 amerikanske virksomheder, heriblandt dem der udgør det toneangivende S&P 500 indeks, som det amerikanske fagforbund AFL-CIO har udarbejdet.

Her noteres det også, at topchefer i snit tjener 17,7 millioner dollar, 268 gange mere end den gennemsnittelige medarbejder og seks procent mere end året før, skriver eb.dk.

Listens topscorere er Jon Winkelried, topchef i Kapitalfonden TPG med en løn på 199 amerikanske dollar efterfulgt af Carlyle Groups direktør Harvey Schwarz, som netter i alt 187 milliarder.

Kinesisk tech-kæmpe tæt på at matche Nvidias førende AI-chip

Den kinesiske mobil- og tech-kæmpe Huawei er på nippet til at kunne udfordre klodens mest avancerede AI-kort, Nvidias H100 acceleratorkort.

Hjernen i Huaweis kommende AI-kort, chippen Ascend 910C, er ifølge mediet The Wall Street Journals kilder i stand til at matche H100-chippen og står til at debutere i oktober i år.

Nvidias H100 chip er det nyt guld, i den verserende guldfeber efter at udvikle de næste generationer af storskala AI-modeller, såsom OpenAI’s ChatGPT og Anthropics Claude samt afledte tjenester.

Huaweis teknologiske landvindinger kommer til trods for, at amerikanske sanktioner siden 2022 har forsøgt at spænde ben for kinesisk chip-udvikling og samtidig blokeret for eksport af netop Nvidias H100-chips til landet.

Flere af landets førende teknologi-aktører har udvist interesse for Ascend 910C chippen heriblandt søgemaskinen Baidu, Tiktoks ejer Bytedance og China Mobile.

Games Denmark finder ny direktør

Brancheforeningen for den danske spilbranche Games Denmark får ny direktør i skikkelse af Niels Wetterberg.

Med sig bringer han erfaring som stifter og direktør for spilvirksomheden Invisible Walls og en række brancheinitiativer som Copenhagen MatchUp, Copenhagen Gaming Week, TAGS og Game Developer Talks.

"Den danske spilbranche er fremtidens væsentligste kulturelle branche - både hvad angår økonomisk potentiale og kulturel indflydelse i de kommende generationer. Det er derfor en kæmpe ære og fornøjelse, at skulle sikre kendskabet og forståelsen for den danske spilindustri, sådan at branchens enorme vækstpotentiale kommer fuldt ud til udtryk. Det vil gøre mig stolt at styrke det allerede stærke sammenhold, der præger den danske spilbranche, forløse vækstpotentialet og gøre Games Denmark til et godt fællesskab og en vigtig samarbejdspartner for alle, der er interesseret i spil og i den danske spilbranche,” siger han i en meddelelse.

Første september 2024 bliver første arbejdsdag for Games Denmarks nyfundne direktør. Games Denmark blev grundlagt i maj 2024 af 26 stiftende spilvirksomheder.

Copenhagen Fintech får ny formand

Innovations-organisationen Copenhagen Fintech får ny formand i Steen Lund Olsen, som afløser for Ulrik Nødgaard, som træder ud af sin bestyrelsesrolle i forbindelse med et jobskifte til Nationalbanken.

”Copenhagen Fintech har skabt store resultater i sin relativt korte levetid i et fokuseret arbejde for at skabe vækst og arbejdspladser inden for finans og teknologi i Danmark. Det er i kraft et enormt stærkt samarbejde på tværs, at fintech-økosystemet har lagt grunden til en helt ny branche og styrkeposition for Danmark. Det er jeg glad for og stolt over at stå i spidsen for, og jeg kommer til at arbejde målrettet for at vi i fællesskab yderligere styrker potentialet for fintech i Danmark”, siger Steen Lund Olsen i en meddelelse.

Kent Damgaard, administrerende direktør i Forsikring & Pension træder ind i posten som næstformand.

Organisationen blev grundlagt i 2015 og arbejder med at gøre København til en toneangivende fintech-hub i den globale finans-sektor.