Artikel top billede

Danmark skal på forkant med fremtidens netværk

I fremtiden får vi adgang til allestedsnærværende netværk, nye smarte tjenester og terminaler. Den udvikling skal Danmark på forkant med, mener teleindustrien, der i dag debatterer Next Generation Networks.

Danmark skal være på forkant med den globale udvikling inden for de såkaldte Next Generation Networks (NGN).

Det mener IT- og Telestyrelsen, ITEK, IT-Brancheforeningen og Telekommunikations-industrien, der derfor i dag afholder en NGN-konference i Industriens Hus på Rådhuspladsen.

Begrebet Next Generation Networks dækker over fremtidens net, tjenester og terminaler, som vil skabe nye markeder for informations- og kommunikationsteknologi.

“Det handler i virkeligheden om konvergens,” sagde Dr. Robert Pepper, der er seniorchef i Ciscos afdeling for Global Advanced Technology Policy.

Jens Alder: Vil skal skabe infrastruktur
TDCs adminstrerende direktør, Jens Alder, var også blandt formiddagens talere til NGN-konferencen.

Jens Alder fortalte, at TDCs vision er, at alle enheder skal have adgang til trådløst internet i fremtiden, uanset om det er mobiltelefonen, den håndholdte spilkonsol eller den bærbare computer.

”De skal virke alle steder, uanset om det er på skiferie eller på kontoret. Og de services, som du har adgang til, skal være de samme, uanset hvor du befinder dig.”

Alder forklarede, at TDCs vigtigste opgave derfor er at skabe den nødvendige infrastruktur og samtidig forstærke tilbudet af service og tjenester.

”Det er det, vi skal bygge, og derfor udvider vi skridt for skridt vores netværk. Nogen kalder det NGN, vi kalder det bare vores firmas fremtid,” sagde Jens Alder.

Balance i regulativer

Det helt store emne på NGN-konferencen var dog, hvordan man finder frem til den rette balance i de regulativer, som de offentlige myndigheder udsteder for at sikre en sund konkurrence på telemarkedet.

Med deltagere fra både EU, IT- og Telestyrelsen og teleselskaberne var der mere end et syn på den sag.

”Vores vision er, at det (markedet, red.) bliver styret af efterspørgslen. Folk skal kunne købe en kommunikationsenhed efter deres eget valg,” sagde Jens Alder.

Han brugte en del tid på at understrege, hvor vigtigt det er, at teleselskaberne og de private investorer ved, hvad der er i vente af nye regulativer.

”Hvad kræver vi af regulativer? Et forudsigeligt miljø, for det sidste vi har brug for, er overraskelser,” sagde Jens Alder.

Peter Phillips fra Ofcom, en reguleringsenhed for den britiske kommunikationsindustri, talte også om denne nødvendighed.

”Ingen vil investere 15 millioner euro uden at have en garanti for, hvilke regulativer der er på vej. Der skal skabes klarhed. Næste generation netværk er risikofyldte og koster en masser penge. Derfor er det nødvednigt at finde frem til den rette balance i reguleringen af markedet,” sagde Peter Phillips.

Forbrugeren styrer showet

Dr. Robert Pepper, seniorchef i Ciscos afdeling for Global Advanced Technology Policy, sagde til NGN-konferencen, at der er sket et paradigmeskifte i industrien.

Hvor det tidligere var virksomhederne og forskerne, der bestemte udviklingen, er det i dag forbrugeren, der er den drivende kraft.

Og forbrugernes krav til fremtidens netværk er ikke til at tage fejl af, sagde Dr. Robert Pepper.

”Forbrugerne vil have netværk, hvor og hvornår de ønsker det. Men udfordringen er så, at de applikationer, der skabes til forbrugerne skal være meget brugervenlige og ikke kræve ret meget,” sagde Dr. Robert Pepper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere