Fusioneret IBM-softwarehus går i kødet på Microsoft

Norske Symfoni og danske IT-Companion fusionerer og bliver Nordens største IBM-softwarehus. Fusions-selskabet vil vippe Microsoft af tronen på det nordiske milliard-marked for samarbejds-software.

Norske Symfoni Software, der sælger samarbejdssoftware baseret på IBM's produkter, fusionerer med danske IT-Companion, der er specialist i IBM Notes/Domino-miljøer.

Fusions-selskabet fortsætter under navnet Symfoni og vil fremover omsætte for over 100 millioner kroner om året fordelt på 600 kunder samt 300.000 brugere i Norge, Sverige og Danmark.

Fusionen skal give Symfoni flere muskler i kampen mod ærkerivalen Microsoft, der nu vil få kamp til stregen i Norden, lover Jan Brinck, landechef for Symfoni i Danmark.

"Efter fusionen står vi så stærkt, at vi for alvor kan rokke ved magtbalancen. Vores mission er at drive markedet til gavn for alle IBM softwarehuse. Vi bliver supertankerens hurtige ledsagebåd," siger Jan Brinck.

Går i flæsket på Microsoft

Han bakkes op af Bjørn Jarl, der er koncernchef for Symfoni Software, som mener, at Microsoft alt for længe har fået for lidt modspil på det nordiske marked.

"Tonen overfor Microsoft vil blive hårdere. Deres produkter er ikke i nærheden af det, som IBM kan levere inden for samarbejdssoftware. Det er en total misforståelse, at Microsoft kan matche IBM, og det vil vi kommunikere," siger Bjørn Jarl.

Han mener, at IBM er afhængige af leverandører af indholdsapplikationer som Symfoni.

Slagsmål om milliardmarked

"IBM og Symfoni har et fælles mål. Nemlig at forsvare IBM's position som førende leverandør af samarbejdssoftware. Vi taler i Norden om et markedspotentiale på mellem to og tre milliarder kroner årligt, derfor skal software fra IBM på dagsordenen hos små og mellemstore virksomheder," siger Bjørn Jarl.

Ikke overraskende er IBM også begejstrede over fusionen.

"Løsninger baseret på IBM's software vokser specielt hos de små og mellemstore virksomheder, og i den videre udvikling har vi brug for dedikerede samarbejdspartnere, som kan sikre kunderne størst mulig forretningsudbytte af løsningerne," siger Jens Knudsen, som er IBM's danske softwareansvarlige.

Symfoni Software overtog for en måned siden også Key2Know's IBM softwareafdeling i København og Århus. Selskabet råder også over Danmarks eneste IBM certificerede Lotus uddannelsescenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere