Celeron på 2 GHz

Intels lavpris-processor er nu oppe på 2.000 MHz. Til gengæld ser man ikke meget til AMD's Duron.

Nyhed

Chipgiganten Intel har lanceret endnu en processor, denne gang en Celeron med en clockfrekvens på to gigahertz. Den nye Celeron er fremstillet med 0,13 mikron kobberteknologi. Den har 128 kilobyte L2-cache og en systembus på 400 MHz. Man skal af med 103 dollar stykket, hvis man køber 1.000 stk.

De nye Celeron benytter samme sokkel som Pentium 4, og de to processorer ligner da også hinanden til forveksling. Celeron med 1,7, 1,8 og 2,0 GHz har dog kun en fjerdedel så meget L2-cache som de hurtigste Pentium 4-processorer. Dertil kommer, at systembussen er kommet op på 533 MHz på de nyeste Pentium 4.

Det er således cache-størrelsen og busfrekvensen, der adskiller Pentium 4 fra Celeron. Lavpris-processoren har også lavere clockfrekvenser end storebroderen. I øjeblikket sælger Intel ikke Pentium 4 med frekvenser på mindre end 2,2 GHz.

Intel satser altså stadig på at have en serie af lavpris-processorer, mens AMD ikke giver den tilsvarende Duron-processor meget opmærksomhed. Der er kun to Duron-versioner tilbage i sortimentet, med frekvenser på 1,2 og 1,3 GHz, hvor sidstnævnte blev lanceret tilbage i januar.

Her hører det dog med til historien, at den Pentium 4-lignende Celeron ikke er i stand til at udføre lige så mange instruktioner pr. clockcyklus som Duron. Forskellen i ydelsen er altså ikke så stor, som forskellen i clockfrekvens antyder.

Duron-serien forsvinder sandsynligvis fuldstændig fra markedet i løbet af det næste halve års tid. I starten af 2003 lanceres AMD's nye 64-bit Athlon-serie med kodenavnet Clawhammer, og så bliver den nuværende Athlon XP forvandlet til en lavpris-processor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere