Kabel-brud rammer flere tusinder TDC-kunder

4.000 overrevne kobberledninger betyder, at 2.000 TDC-kunder omkring Espergærde på andet døgn er uden kontakt med omverdenen. TDC-direktør kalder fejlen voldsom.

2.000 private kunder og virksomheder i Espergærde og Helsingør er på andet døgn uden kontakt med omverdenen på grund af en overgravning af to store TDC-kabler i Espergærde.

Skaden opstod omkring klokken 13.00 mandag middag, da en entreprenør-virksomhed, som graver fiberkabler ned for Helsingør Kommune, ødelagde to såkaldte 1.000-par kabler, som i alt indeholder 4.000 kobber-ledninger.

Episoden fandt sted i forbindelse med et såkaldt skud, der er en teknik, som benyttes, når et kabel skal under en vej eller et andet sted, hvor det er vanskeligt at grave.

Dobbelt ærgeligt

- Når vi er ude i vore kunders områder bærer kablerne typisk både telefon og dataforbindelser. Dermed er de fleste kunder dobbelt ramt, fordi hverken deres telefon eller bredbåndsforbindelse virker på grund af skaden, siger René Skjøde Andersen, som er underdirektør i TDC Installation.

Ifølge direktøren er skaden sket på et rigtig uheldigt sted, fordi det er i forbindelse med en vej og en skole.

Derfor har politiet været involveret for at fortælle, hvornår det er sikrest at grave et helt nyt kabel ned, så den offentlige trafik generes mindst muligt.

- Det er en meget voldsom fejl, som man i sit stille sind håber aldrig kommer, siger René Skjøde Andersen.

Alene i august måned blev 5.500 kunder berørt af overgravningsfejl.

Det er ifølge direktøren en stigning på 35 procent i forhold til sidste år.

Mange kabelbrud for tiden

- Det er meget uheldigt. I det hele taget er vi meget berørt af overgravninger på grund af den store aktivitet i samfundet, siger René Skjøde Andersen.

Den største skade i år har ifølge direktøren kostet en million kroner at udbedre.

Den største skade i nyere tid ligger flere år tilbage, hvor 10 1.000-pars kabler blev revet over i Herlev. Det kostede omkring fem millioneer kroner at udbedre.

René Skjøde Andersen vurderer den aktuelle skade i Helsingør til at ligge i den høje ende af registeret. Og ifølge direktøren er der ingen tvivl om, hvem der kommer til at betale.

Lang nat koster dyrt

- Der er ingen tvivl om retsgrundlaget. Det er skadeforvolderen, som er forpligtiget til at betale regningen, siger René Skjøde Andersen.

I øjeblikket ser det ud til at de 2.000 berørte kunder omkring Helsingør får deres forbindelser tilbage i løbet af natten eller i morgen.

TDC har allerede fået nyt kabel fragtet til skadesstedet fra Odense, og samtidig er to mand parat på adressen klar til at arbejde igennem i nat med at splejse kabler, siger René Skjøde Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere