Kort nyt fra it-verdenen

Tænketank på IT-Universitetet. 180.000 netsider utilgængelige. Billig pc med bredbåndsabonnementet. Autodesk overtager Robobat for 200 millioner. HP træt af fupfirmaer. Foretrækker teamarbejde og tæt kommunikation. TDC Kabel TV på opkøb i Esbjerg.

Tænketank på IT-Universitetet

IT-universitetet opretter i forbindelse med et forskningsprojekt et netværk, der har til formål at dele viden mellem software udviklere fra erhvervslivet og IT-forskere. Aktiviteterne vil blandt andet beså i en række seminarer og workshop-arrangementer, der skal udmunde i bedre sparring og mere intensiv videndeling mellem parterne. Projektet løber over tre år og et samarbejde mellem IT-Universitetet, Microsoft Dynamics og DHI Water and Envitonment. Netværket er sponseret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

180.000 netsider utilgængelige

Et omfattende angreb mode en kinesisk DNS-tjeneste gjorde 180.000 netsider utilgængelige. Angrebet, der blandt andet lagde Shanghai Dailys web-tjeneste ned, blev rettet mod kinas mest benyttede DNS-vært, Xinnet.

Billig pc med bredbåndsabonnementet

Det franske teleselskab Neuf Cegetel købte for nylig AOL France – en internetleverandør med 500.000 bredbåndskunder. Selskabet kommer nu med tilbudet om, at alle abonnenterne kan leje en skræddersyet internet-pc. Computeren er blevet døbt Easy Gate, og den har blandt andet indbygget ruter, DSL-modem og telefon. Oprettelsesudgiften er på cirka 1.000 kroner og månedsabonnementet er på 250 kroner.

Autodesk overtager Robobat for 200 millioner

Autodesk har netop offentliggjort, at selskabet overtager den privatejede franske virksomhed Robobat. Virksomheden, der har hovedkvarter i Grenoble i Frankrig, leverer software til analyse og design af bygningskonstruktioner samt detailberegning af stål- og betonelementer. Overtagelsen af Robobat er et led i Autodesks strategi om at tilbyde en komplet integreret CAD-løsning til byggebranchen.

HP træt af fupfirmaer

Fupfirmaerne har taget nye metoder i brug for at snyde mindre virksomheder til at betale overpris for printerforbrugsstoffer. Ikke nok med, at fupfirmaerne lyver for kunderne, lover dem præmier, der aldrig dukker op, lokker dem til at udlevere oplysninger, overdriver produkternes egenskaber og sælger dem til overpriser. Som noget nyt udgiver de sig ligefrem for at være HP, når de ringer. Michael Bjerregaard, direktør for HP’s printforretning siger at det er et helt uhørt groft misbrug af HP’s navn.

Foretrækker teamarbejde og tæt kommunikation

En undersøgelse foretaget af Verizon Business og Microsoft viser, at det sociale aspekt spiller en væsentlig rolle, når vi går på arbejde. Europæerne trives bedst med teamarbejde, og de foretrækker ligeledes at interagere direkte med hinanden. Europæerne anser det desuden i højere grad end andre som uansvarligt at undlade at besvare telefonopkald. Amerikanerne foretrækker på den anden side at arbejde alene, og de er samtidig mest trygge ved at anvende teknologier til telefon-, video- og webmøder – hvilket måske også afspejles i, at amerikanerne er den gruppe, der multitasker mest, når de deltager i telefonmøder.

TDC Kabel TV på opkøb i Esbjerg

TDC Kabel TV køber Esbjergs kommunes kabel-tv samt Esenet. TDC overtager kommunens kabel-tv samt internetaktiviteter og aktiviteter i selskabet Esenet. Kabel-tv har 40.000 brugere, hvoraf 19.000 samtidig bruger Esenet. Esbjerg Kommune valgte at sætte kabel-tv og Esenet til salg efter en samlet vurdering af muligheder og begrænsninger af teknisk, juridisk og markedsmæssig karakter, oplyser kommunen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere