DI: Medielicens bør kun ramme bredbånd

Den nye licens på computere må ikke ramme virksomheder og personer, der ikke kan se tv. Det er budskabet i et åbent brev fra ITEK til kulturminister Brian Mikkelsen (K).

ITEK vil have kulturminister Brian Mikkelsen (K) til at ændre i lovteksten i medieforliget, der indebærer indførelsen af den såkaldte medielicens, som omfatter alle elektroniske apparater, som kan modtage billedprogrammer og – tjenester.

ITEK frygter, at den nye licens vil ramme de virksomheder og personer, der har en computer, men som ikke kan modtage DR's tv-signaler.

- Der er mange erhvervsvirksomheder, der ikke betaler licens og har en politik om, at erhvervs-pc'er ikke må downloade andre programmer end dem, som er arbejdsrelateret. Det vil være urimeligt at begyndte at opkræve en medielicens på disse terminaler, hedder det i brevet.

Derfor foreslår ITEK, at licensen kun skal gælde de terminaler, der er tilknyttet en bredbåndsforbindelse (minimum ADSL-hastighed) samt er tilknyttet til en tv-tuner og har installeret afspilningssoftware.

Alternativet er en husstandslicens, hvor de husstande, som har tilmeldt sig en medielicens, modtager en "log-in-kode" til DR's net-tv.

ITEK er gået til tasterne på grund af den seneste tids opblussen af debatten om medielicensen, der begyndte med Computerworlds offentliggørelse af en meningsmåling.

Den viste, at hele 72 procent af danskerne siger nej til at gøre computere licenspligtige.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kulturminister Brian Mikkelsen (K) til brevet fra ITEK.

Se nyhedsredaktør Dan Jensens blog om medielicensen,
licensbloggen




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende it-arkitekter med stærke samarbejdsevner

Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Erfaren datamanager med registerkompetencer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Engageret platformsejer med flair for it-drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere