QXL lammet af drilsk kode

Problemer med koden sendte internet-auktionshuset QXL i knæ det meste af tirsdag, efter sitet havde fået indbygget ny bruger-interface.

Internetauktionshuset QXL var tirsdag ude af drift til midt på eftermiddagen, fordi en planlagt implementering af et nyt brugerinterface og grafisk design drillede.

- Der var et par funktioner som reagerede anderledes end det var planlagt, da koden blev sat ind i vores live-miljø, siger Jacob Masters, direktør QXL i Danmark.

Problemerne betød, at auktionssiden først var oppe igen efter klokken 14, selvom firmaet havde kalkuleret med at være klar klokken 10.

Forudså problemer

- Vi vidste, at vi nok skulle være forberedt på, at der kunne gå et eller andet galt. Derfor blev alle auktioner, som skulle slutte tirsdag mellem 12 og 14, udsat med 24 timer, fortæller direktøren.

Derfor får forsinkelsen ingen økonomiske konsekvenser hverken for auktionshuset eller sælgere på siden, siger Jacob Masters.

Problemerne er dog ikke helt løst endnu. Flere computerworld-læsere fortæller, at siden efter omlægningen har betydelige mangler.

Forkerte links

Blandt andet mangler historikfunktionen, sitet har forkerte links og brugerne oplever beskeder om interne serverfejl eller server busy-meddelelser, melder læserne.

Men det er almindelige småfejl, mener Jacob Masters.

- Der vil altid være småting, som skal have en ekstra omgang, når man laver så stor en operation. Det er alt sammen noget, som vi retter nu, siger Jacob Masters.

Han forklarer, at eventuelle server busy-meddelelser formentlig skyldes, at siden var nede et par gange onsdag efter omlægningen på grund af mange besøg.

- Vi har koncentreret os om at få det bygget. Nu går vi i gang med at rette alle småfejlene, siger direktøren.

Stor omgang

Auktionshuset har i forbindelse med omlægningen udskiftet den gamle kode på sitet.

Selve designet er lavet i Danmark, mens resten af koden er skrevet i QXLl’s tekniske afdeling i Frankrig, fortæller Jacob Masters.

Ifølge direktøren har projektet alt i alt været halvandet år undervejs.

I forbindelse med omlægningen har den danske del af sitet også fået 20 nye IBM-servere, som ved hjælp af Oracle hoster auktionsiden fra Schweiz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere