CSC Danmark skiller sig af med 130 ansatte

CSC i Danmark vinker farvel til 130 medarbejdere i en nedskæringsrunde, der også rammer de øvrige nordiske lande. Nordisk direktør Pete George mener, at det er billigt sluppet.

CSC vil i løbet af det kommende år vinke farvel til 130 medarbejdere i den danske forretning.

Så mange skal nemlig ud af vagten som led i den store medarbejder-reduktion, som det amerikanske moderselskab tidligere har varslet og som skal munde ud i afskedigelser af 2.700 medarbejdere i Europa.

I Norden forsvinder samlet 172 ansatte ud af de i alt 3.600 medarbejdere, hvilket Pete George, nordisk direktør for CSC, betegner som et "relativt lille antal".

Skyldes pæn vækst

- Det lille antal skyldes primært den ret pæne vækst i markedsandelene i Norden, siger han til Computerworld.

Firmaet håber ifølge Pete George at afskedigelserne kan klares ved hjælp af naturlig afgang, pensionering, frivillighed og videreuddannelse.

Aftrædelsesordningerne kommer på plads i løbet af dette år, mens de 130 medarbejderes sidste arbejdsdag vil finde sted i år eller senest i løbet af 2007. Ifølge CSC er de fleste aftaler allerede på plads, således at håbet om at klare nedskræringerne sker af frivillig vej.

Tidlig pension

I forbindelse med afskedigelserne bliver omkring 30 medarbejdere i Sverige arbejdsløse i løbet af 2006, mens 12 ansatte i Norge senest i 2007 må se sig om efter andet arbejde eller tage imod tilbuddet om tidlig pensionering.

Ifølge Pete George vil koncernen nemlig blandt andet give ældre medarbejdere mulighed for at lade sig pensionere tidligt.

- Det kan være en attraktiv løsning at melde sig frivilligt, hvis man er tæt på pensionsalderen. Vi vil ikke presse folk ud af døren, siger han.

Fyrer knap 2.700 i Europa

- Vi har arbejdet hårdt med fagforeninger, medarbejderrepræsentanter og arbejdsrådgivere på at få regnestykket til at gå op ved frivillig afgang, siger Pete George.

Afskedigelserne er en del af den tidligere offentliggjorte plan om at fyre op mod 2.700 medarbejdere i Europa i løbet af 2006.

CSC offentliggjorde i et kvartalsregskab i sidste uge, at koncernen i alt vil beskære sig selv med omkring 5.000 medarbejdere på verdensplan i løbet af 2006 og 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere