Døveforbund skuffet over teknik bag 112-udspil

Rigspolitiet tilbyder nu døve og hørehæmmede en forsøgsordning, hvor medlemmer i nød kan sende en tekstbesked i en nødsituation. Men den SMS-baserede løsning skuffer Danske Døves Landsforbund, som dog er glade for at løsningen nu er i gang.

Rigspolitiet tilbyder nu landets døve og hørehæmmede mulighed for at sende en tekstbesked som alternativ til et 112-opkald. Løsningen er baseret på SMS, og meddelelserne fremsendes på lige fod med andre sms-beskeder.

Udspillet skuffer Claus Jul Larsen, som er medlem af hovedbestyrelsen i Danske Døves Landsforbund.

- Jeg havde nok forventet, at en SMS-besked til alarmcentralen ville få en højere prioritering end andre SMS-beskeder, men det var altså ikke muligt at tilbyde.

I stedet risikerer beskeden nu at havne i en kø, og det kan betyde forsinkelser hvis der er mange beskeder foran. SMS-beskederne kan tikke ind hos politiet med det samme, men i allerværste fald kan der gå flere timer, siger Claus Jul Larsen.

- Det ville være bedre, hvis beskederne kom direkte ind i 112-systemet. Jeg vil håbe, at systemet senere kan justeres, så det kommer fuldstændig på omgangshøjde med 112-systemet, siger Claus Jul Larsen.

Selvom den tekniske løsning ikke er optimal, glæder Claus Jul Larsen sig over, at tekstbaserede alarmopkald i al fald kommer i gang. Han er ikke sikker på, at døve nu tør bruge systemet i en nødsituation, men fortæller, at kun erfaringerne kan vise det.

- Det er min fornemmelse, at de ikke har villet bruge så mange penge, og at vi har fået den mindre gode løsning, siger Claus Jul Larsen.

Erik Justesen, vicerigspolitichef hos Rigspolitiet, er stolt af løsningen.

- Det er os bekendt ikke noget som findes på alarmcentraler i vores del af verden. Det er heller ikke noget som findes på det kommercielle marked, siger han.

- Hviken reaktionstid garanterer i?

- Vi garanterer den reaktionstid der er på SMS-beskeder.

- Er det nogen særlig tryg løsning?

- Det er den løsning, man kan lave. Det er det, som er teknisk muligt at lave, siger Erik Justesen.

Forsøgsordningen med alarmopkald via SMS skal begynde til efteråret og omfatter i første omgang en mindre gruppe af døve og hørehæmmede. Herefter skal løsningen evalueres.

Løsningen forventes at kunne hjælpe omkring 15.000 danskere, som har brug for at kunne tilkalde hjælp via tekstbeskeder.

Forsøgsordningen er en joint venture mellem telebranchen, Københavns Brandvæsen og Rigspolitiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere