Avisen Computerworld skriver fredag 7. april

Danmarks it er sat til salg. Leder om salg af CSC. Chefer mangler overblik over opdateringer. Danske Bank ruller sig ud i Irland. Kronik: Det digitale dilemma. Perspektiv om mobilitet. Portræt: Søren Luplau Holt. Tillykke med jobbet

Danmarks it er sat til salg

Den verdensomspændende servicekoncern CSC satte i denne uge officielt sig selv til salg. Dermed er mindst 30 procent af den danske, statslige it-drift pludselig i spil – blandt andet politiets it og CPR-registret.
(Forsiden og side 4)

Leder om salg af CSC

“Men problemet er ikke, at Datacentralen blev solgt til CSC. Det er snarere, at staten har ladet den vitale it-infrastruktur forælde og ikke altid er dygtig nok til leverandørstyring”.
(Side 2)

Chefer mangler overblik over opdateringer

Mere end halvdelen af it-beslutningstagerne i en ny undersøgelse har ingen ide om, hvad opdateringer koster virksomheden.
(Side 6)

Danske Bank ruller sig ud i Irland

Danske Banks it-strategi er kendt og klar: Alle i koncernen skal køre på samme platform. Til påske overføres de to irske banker, som Danske Bank overtog for et år siden. Foruder gået et gigantisk it-projekt til 1,2 milliarder kroner.
(Side 12 - 13)

Perspektiv om mobilitet

Hvornår realiseres drømmen om den fuldt mobile medarbejder, med en solid internetopkobling overalt? Der er grøde inden for turbo-3G og WiMAX – bare ikke i Danmark.
(Side 16 – 17)

Kronik: Det digitale dilemma
De nye muligheder for at formidle via multimedier og digitale ressourcer gør, at it er blevet en permanent medspiller på undervisningsområdet. Problemet er bare, at den enkelte skole sjældent har råd til at producere avanceret virtuelt undervisningsmateriale.
(Side 18)

Portræt: Søren Luplau Holt
Spøgefulde kolleger fandt hurtigt på øgenavne, da CA sendte salgsdirektør Søren Luplau Holt til Litauenfor at erobre nye markeder.
(Side 25)

Tillykke med jobbet

Computerworld vælger en notits blandt navnene under rubrikken Navnenyt for at høre mere om jobskiftet eller mærkedagen. I denne uge er det Jarl E. Gjessing, der går fra et job som projektleder i Groupcare til en stilling som systemudvikler hos Click-a-site.
(Side 28)

Computerworld udkommer næste gang 21. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere