Europa vil bruge 20 mia. på chip-forskning

EU's storstilede forskningsprojekt Artemis får et forventet budget på omkring 20 milliarder kroner til forskning i chip-teknologi og indlejrede systemer.

EU-projektet Artemis forventes at få et budget på omkring 20 milliarder kroner til forskning i hovedsageligt chip- og tilhørende softwareteknologi i et ambitiøst projekt mellem 2007 og 2010. Det skriver EE Times.

Selve Artemis-projektet ventes dog at skulle køre i op til 10 år.

Projektet skal fokusere på forskning inden for tre hovedområder:

Grunddesign og chiparkitekturer, middleware og problemfri overgang mellem systemer, samt værktøjer og anvendelse.

Skattekroner luner

Artemis' budget på 20 milliarder vil blive delvist betalt af EU-skatteborgerne. Det er dog endnu ikke fastsat, hvor stor den andel bliver.

Projektet involverer en række af Europas største chip- og teknologifirmaer som Philips, Nokia, Infineon, Airbus, ARM, Siemens og British Telecom.

Det er ambitionen, at Artemis kan hjælpe med at fokusere den europæiske forskning inden for områderne og blandt andet undgå, at der laves for meget dobbeltarbejde.

Projektets hovedområde bliver chips og indlejrede systemer. Det vil sige it-systemer indbygget i udstyr, så det kan få større automatisering eller nye funktioner.

-Indlejrede systemer er på vej til at blive et vigtigt selvstændigt område. Vi i Europa skal blive førende inden for indlejrede systemer, siger EU-kommissiær Viviane Reding til EE Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere