IT-branchen fejler overfor ungdommen

IT-Brancheforeningens formand beklagede på torsdagens generalforsamling, at det går skidt med at trække flere unge til it-erhvervet, selvom branchen igen tjener penge, og medlemmerne strømmer til foreningen. Den 89-årige brancheforening skifter nu navn til IT-Branchen.

Selvom it-branchen igen tjener penge og sidste år omsatte for knapt 200 milliarder kroner i Danmark, så er der ingen grund til hvile på laurbærrene.

It-branchen oplever vækstrater på mellem fem og ti procent og ligger dermed et godt stykke over den generelle vækst i samfundsøkonomien.

IT-Brancheforeningen holdt i dag generalforsamling og årsmøde i København, og her måtte foreningens formand Lars Monrad-Gylling, der til daglig er administrerende direktør for KMD, konstatere, at det stadig kniber med at trække unge mennesker til it-erhvervet.

- Sidste sommer faldt antallet af unge, der valgte et videregående studium, der fører til ansættelse i vores branche. Faldet var beskedent, javist, men vi er ikke attraktive nok for de unge. Og slet ikke for de unge piger, sagde Lars Monrad-Gylling.

Mangler initiativer

Lars Monrad-Gylling så gerne, at it-branchen som en ung og åben branche tog langt flere konkrete initiativer til at øge mangfoldigheden i branchen. Konkret bør it-branchen gøre noget både for at øge andelen af kvinder i ledelsen af it-firmaerne og for at øge antallet af medarbejdere med anden etnisk herkomst.

Heller ikke på forskningsområdet er Lars Monrad-Gylling helt tilfreds med udviklingen det seneste år. Det er især branchens deltagelse i større forskningsprogrammer, han finder for ringe.

- Vi har fået en højteknologifond, hvor it er det ene af tre ben. Og vi har internationale forskningsprogrammer i EU, som også har it højt på agendaen. Danske it-virksomheder er med begge steder, men samlet set er den danske it-branches aktive deltagelse alt for beskeden, sagde han.

Mange nye medlemmer

Til gengæld kan foreningens formand glæde sig over, at virksomhederne står i kø for at blive medlemmer. Det seneste år er antallet af medlemsvirksomheder vokset fra 250 til 308 inden for hardware, software, it-services, elektronik, telekommunikation og digitalt indhold.

Det bredere fokus har fået organisationens ledelse til at ønske sig en lille ansigtsløftning til foreningen, der oprindeligt blev stiftet i 1917 som en forening for importører af kontormaskiner.

Fremover hedder organisationen IT-Branchen, der som nu forkortes ITB.

I forbindelse med dagens generalforsamling fik foreningen fem nye hovedbestyrelsesmedlemmer:
Ken Thomassen, Novell Danmark, Per Kogut, Computer Associates, Jesper Kryhlmann, CSC, Birgitte Hass, FDC (Forsikringsselskabernes Data Central) og Lars Smith, Siemens Business Services.

Lars Monrad-Gylling fortsætter som formand for IT-Branchen med Jørgen Bardenfleth, Microsoft, Peter Grøndahl, Danware og Kim Østrup, IBM, som viceformænd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere