VHS-afløser uden dansk programguide

Danskerne er i stort omfang i gang med at udskifte deres videomaskiner med digitale dvd- og harddiskoptagere. Mange af de avancerede funktioner mangler dog, fordi det har lange udsigter for den elektroniske programguide Guidestar at nå til Danmark.

Dårlig billedkvalitet, skuffer fyldt med videobånd og larmende videohoveder bliver fortid for flere og flere danskere, der har erstattet den aldrende VHS-maskine med en digital dvd- eller harddisk-optager.

Alene sidste år blev der ifølge Brancheforeningen Forbrugerelektronik (BFE) solgt 60.000 dvd-optagere til en gennemsnitlig pris på knap 2.800 kroner, og det tal bliver højere i år.

Danskerne går dog glip af flere af de indbyggede funktioner, fordi den elektroniske programguide Guidestar ikke understøttes i Danmark.

Danmark for småt

Firmaet Gemstar står bag Guideplus, som er en elektronisk programguide, der automatisk sender programdata til optagerne.

Det gælder dog ikke i Danmark, og det er der heller ikke udsigt til de næste 18 måneder.

Problemet er, at firmaet skal leje sig ind hos tv-kanaler, som vil sørge for at sende dataene videre som en del af tekst-tv-signalet.

- Det er ikke let at få båndbredde, der dækker et helt land som Danmark, så vi er nødt til at lave adskillige aftaler. Så det er i virkeligheden et spørgsmål om økonomi og markedets størrelse, siger Simon Adams, chef for forretningsudvikling i Europa.

Tema om digitalt tv

Fra 18. til 29. juli sætter Computerworld i en række artikler fokus på digitalt tv.


» Læs alle tema-artikler

De skandinaviske lande står dog i første række, når der skal udvides til nye markeder. I forvejen dækker Guidestar ni europæiske lande.

Skuffede brugere

Den holdning møder udbredt skuffelse hos brugerne på Danmarks største site for dvd- og harddiskoptagere, Recordere.dk.

De bliver nemlig tvunget til i høj grad at programmere deres optager manuelt i stedet for at benytte sig af automatiske funktioner.

Lars Ladingkær er ophavsmand til den omfattende side og mener, at mange brugere efterspørger en elektronisk programguide.

- Fidusen ved guideplus er, at du har tv-oversigten som i avisen, bare at den ligger inde i selve recorderen. Elektroniske programguider giver på længere sigt mulighed for, at vil man gerne optage alt med Seinfeld, så optager den alle afsnit, uanset hvornår det bliver sendt, siger han.

Fuldgyldig afløser

Han mener dog, at den nuværende generation af optagere alligevel er en fuldgyldig erstatning for videomaskinen, når det handler om at optage udsendelser.

Danske Kiss Technology - som netop er blevet solgt til netværksgiganten Cisco for knap 400 millioner kroner - er blandt producenterne af harddiskoptagere.

Selskabets enheder beror ikke på Guideplus, men har i stedet deres egen elektroniske programguide.

- Vi har en enhed, der kan gå på nettet, og det er der ingen af de andre, der kan give. Det giver nogle fordele, blandt andet at man kan trække data på tv-programmer, fortæller marketingdirektør Bo Lustrup.

Prisfald

Netadgangen gør også, at man kan programmere optageren via nettet eller fra sin mobiltelefon.

Kiss har lige nu to optagere på markedet, men vil til september lancere yderligere tre.

Lars Ladingkær forventer, at priserne på optagerne det næste års tid vil fortsætte kraftigt nedad.

- Når der kommer nye modeller på markedet, så er de billigere end dem, de afløser, selvom de er nyere og kan mere. Jeg vil ikke blive forundret, hvis de billige modeller koster bare 1.000 kroner om et år, mens mærkevaremodellerne måske koster 2.000 til 3.000 kroner, fortæller han.

Relevante links

Den elektroniske programguide Guidestar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere