Videoannoncer vinder frem - nu også i spil

Reklamer med levende billeder og lyd kan give nødvendige penge til skaberne af computerspil i fremtiden, lover et amerikansk reklamefirma. Norsk spilfirma er det første til at tage den nye teknik i brug.

Computerspil har længe været et yndet sted at placere annoncer, og spillerne bliver nu også udsat for den nyeste udgave med levende billeder og lyd.

Det er det amerikanske reklamefirma Massive, som i samarbejde med det norske spilfirma Funcom vil lancere videoannoncer i spillet Anarchy Online.

For at øge realismen vil annoncerne blive bygget ind i spillet, så de for eksempel kommer fra tv, radioer, stereoanlæg eller billboards i selve spillets miljø.

Selve koden er udviklet i samarbejde mellem Funcom og Massive og tillader videoklip af op mod 15 sekunders varighed.

Ifølge Silicon Valley-avisen Mercury News har både Panasonic og det britiske tv-selskab Channel 4 skabt videoreklamer, som skal bringes i Anarchy Online.

I alt har Massive indgået aftaler med 35 annoncører og 20 spilskabere. Konceptet virker kun i spil koblet til nettet, så der løbende kan hentes nye annoncer.

For spilfirmaerne kan annoncerne give et tiltrængt økonomisk tilskud, og Massive lover en indtjening på op til 15 kroner per spil.

Danmarks førende spilflagskib, IO Interactive, har tidligere udtalt sig kritisk om reklamer i spil, men administrerende direktør Janos Flösser mener, at det på længere sigt vil være uundgåeligt.

Videoannoncer er i forvejen hastigt på vej frem på internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere