Tabsramte Peregrine får 46 mio. i Danmark

Den amerikanske softwareudvikler Peregrine Systems tilfører det kapitalforladte danske datterselskab 46 millioner kroner. Konkurrenterne skal ikke have en usund økonomi i den tidligere skandaleomblæste koncern som argument.

Den amerikanske Peregrine-koncern har tilført det danske datterselskab Peregrine Systems i Ballerup 46 millioner kroner.

Tilførslen er en klar udmelding om, at der nu igen hersker sunde tilstande i koncernen, oplyser financial controller Mahmoud Warriah fra selskabets præmisser i London.

- Vi har tidligere oplevet, at konkurrenter har forsøgt at bruge argumentet, at vi har en svag balance for at løfte dem selv. Nu er vi et ekstremt stærkt selskab, og det skal de ikke have mulighed for, siger han.

Leverandørernes tryghed for betaling af regningerne har været et andet element, lyder argumentet fra koncernens interne økonomifunktion.

Omtumlet tilværelse

Koncernen har tilført kapital til samtlige datterselskaber uden for USA, der, som det danske, var belastet af en dårlig kapitalisering.

Peregrine i Danmark sluttede seneste årsregnskab med et minus i egenkapital på 45,4 millioner kroner og kommer dermed igen i plus.

Den amerikanske koncern har de senere år været igennem en noget omtumlet tilværelse.

Problemerne toppede med en skandale om oppustede koncernregnskaber i USA i 2002 og førte efterfølgende til betalingsstandsning. I Danmark blev samtlige medarbejdere på nær én fyret.

For to år siden blev en truende konkurs afblæst med en omstrukturering af hele koncernen.

Nu går det igen frem i Danmark, og gennem det seneste år er salgskontoret i Ballerup udvidet til nu at have seks medarbejdere.

Profitabel forretning

Salget er understøttet af salg via partnerkanaler, hvoraf IBM er en af dem.

Som en konsekvens af fortidens synder vil Penegrine holde en slank organisation i Danmark med fokus på at have salgsstyrken tæt på kunderne.

Derimod vil teknikere blive bragt ind fra Tyskland, Storbritannien eller hvor som helst i verden, de kan kaldes ind.

Norden er ifølge Mahmoud Warriah et af de bedste markeder for Perergrine, efter selskabet har været bragt igennem den omtalte redningsaktion.

Redningsaktionen har frigjort koncernen for historiske udgifter til blandt andet udvikling. Softwaren er kostbar, hvilket prisen afspejler, og med lave omkostninger opnår koncernen derfor en høj indtjeningsmargin.

Peregrine går nu efter at sælge endnu mere software i Danmark.

- Fortsætter væksten, så vil der blive ansat flere i Danmark, og vi vil øge vores tilstedeværelse. Som sagt, omkostningsstrukturen er lav, så det er en meget profitabel forretning, siger Mahmoud Warriah.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere