Bærbare giver rekord hos Intel

Det stærke salg af pc'er giver bonus hos chipgiganten Intel, som i andet kvartal fik en rekordomsætning og en solid stigning i overskuddet. Priskrig på server-markedet presser dog Intel.

Intel rider på en bølge af et stærkere end forventet salg af pc'er og fik i årets kvartal et rekordsalg samt et stigende overskud.

Omsætningen i kvartalet steg til mere end 57,4 milliarder kroner, mens overskuddet landede på 12,5 milliarder kroner.

Specielt den stigende efterspørgsel efter bærbare pc'er skæpper godt i kassen hos Intel, der med sin Centrino-platform har godt tag i markedet.

- Vi ser et hurtigt skift til bærbare på de etablerede markeder, siger Paul Otellini, Intels topchef.

Det rammer til gengæld selskabet på andre områder. Afdelingen for processorer til servere og erhvervs-pc'er står nu for 65 procent af Intels samlede omsætning mod 70 procent på samme tid sidste år.

Konkurrencen fra AMD gør samtidig, at Intel ikke tjener så godt på server-delen, fordi priserne falder.

Intel har erkendt, at AMD med sin tokerne-processor til servere, Opteron, har skabt en kraftigere processor, end Intel kan levere. Først i begyndelsen af 2006 er Intel klar med tokerne-processorer til servere.

Intel reddes dog af, at server-køberne er meget konservative og ikke bare lige skifter leverandør.

I forbindelse med kvartalsregnskabet nægtede Intel at svare på spørgsmål om monopolsagen fra AMD, der tidligere på måneden sagsøgte Intel. AMD mener, at Intel bruger sin markedsdominans til at give specielle rabatter og holde AMD ude af markedet.

Intel har omkring 80 procent af markedet, mens AMD sidder på omtrent 20 procent af markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere