Taletid ingen garanti mod overforbrug

Forudbetalt mobiltelefoni hos selskaber som CBB Mobil og Telmore er ingen garanti mod store telefonregninger. Teleankenævnet har netop afgjort, at en Telmore-kunde skal betale knap 1.500 kroner, selvom hendes konto var næsten tom.

En stjålen mobiltelefon fører nu til, at en kunde hos mobilselskabet Telmore skal betale knap 1.500 kroner, selvom hun havde tanket et langt mindre beløb op på sin konto.

Det er Teleankenævnet kommet frem til i en ny afgørelse.

Normalt lukker Telmore ellers en kundes konti, hvis der oparbejdes en gæld på mere end 200 kroner.

I det aktuelle tilfælde var der dog tale om udlandstelefoni, og her kan det tage helt op til seks uger, før samtalerne registreres hos Telmore.

At kunden fik sin mobiltelefon stjålet og misbrugt i Spanien ændrer ikke sagen, fordi hun aldrig meldte den stjålet.

Telmores administrerede direktør, Allan Christiansen, mener, at Telmore klart har oplyst om reglerne i selskabets abonnementsvilkår.

- Hvis du læser din vilkår som kunde, så skal du melde din telefon stjålet, når du får den stjålet. Under udlandstelefoni står, at du skal være opmærksom på, at samtalerne er forsinket, siger han.

Mobiltelefonen blev stjålet i Spanien 28. december sidste år, og dagen efter blev telefonen lukket, fordi saldoen nåede over et minus på 200 kroner.

Inden da var den dog blevet brugt til at ringe med.

Kunden begrundede til Teleankenævnet, at hun ikke meldte telefonen stjålet, fordi hun regnede med, at hendes tab ville blive begrænset af de penge, hun havde sat ind på sin konto.

Ifølge Teleankenævnet hæfter man efter betalingsmiddelloven, der også gælder for SIM-kort i mobiltelefoner, for et forbrug på op til 8.000 kroner i sådan en situation.

Relevante links

Teleankenævnets afgørelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere