Danske Kiss satser på trådløse fladskærme

Tv-fladskærme forbundet til en pc via netværket - også det trådløse - bliver danske Kiss Technologys bud på at tage en del af det voksende marked for flade tv. Dermed forsøger Kiss at indtage markedet med et teknologisk forspring.

Tv'et i stuen skal være en del af det samlede it-netværk hos familier i hele verden, hvis det står til danske Kiss Technology.

Det er i hvert fald hovedsalgsargumentet, når selskabet til efteråret for første gang begynder at sælge tv-fladskærme.

Ligesom andre af forbrugerprodukterne fra det danske firma vil tv'et indeholde et netværksstik, så det kan kobles op til andre it-produkter og modtage billeder derfra, eksempelvis via trådløse lokalnet, Wi-Fi.

- Man kan forestille sig, at man har en Kiss-optager stående, hvor man har optaget en tv-udsendelse, som man gerne vil se på et andet fjernsyn via ethernet. Her er ideen, at man kan se det trådløst i andet rum i hjemmet, siger administrerende direktør Peter Christensen.

Slipper for kabler

Dermed slipper forbrugerne for at trække lange kabler fra eksempelvis pc'en til tv'et, hvis de vil afspille videofiler fra pc'en.

Tema om digitalt tv

Fra 18. til 29. juli sætter Computerworld i en række artikler fokus på digitalt tv.


» Læs alle tema-artikler

Kiss Technology med base i Hørsholm er i forvejen kendt for at være på teknologisk forkant med sine produkter. Selskabet fik således international omtale på at være blandt de første til frigive en dvd-afspiller med understøttelse af formatet Divx.

Det er i dag en udbredt funktion på dvd-afspillere, og Peter Christensen mener, at det samme vil ske med tv koblet til hjemme-netværket.

Digital tuner

Han har samtidig store forventninger til salget af fladskærme.

- Forventningen er, at om nogle få år vil alle skærme have den form for teknologi. De nye muligheder kombineret med lavere priser betyder, at det bliver produceret i stor volumen, siger han.

Alene i Danmark blev der sidste år solgt 60.000 tv-fladskærme, og det forventes i år at blive mere end fordoblet.

Alle Kiss Technologys produkter understøtter video i høj opløsning, også kaldet HD eller HDTV. Et HDTV-signal via trådløse lokalnet kræver dog, at det eksempelvis er pakket med Microsofts format baseret på MPEG-4.

Kiss vil samtidig komme med skærme med digital tuner, så de er forberedt til, at der i 2009 lukkes ned for det analoge sendenet i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere