Tv'et i stuen skal være en del af det samlede it-netværk hos familier i hele verden, hvis det står til danske Kiss Technology.
Det er i hvert fald hovedsalgsargumentet, når selskabet til efteråret for første gang begynder at sælge tv-fladskærme.
Ligesom andre af forbrugerprodukterne fra det danske firma vil tv'et indeholde et netværksstik, så det kan kobles op til andre it-produkter og modtage billeder derfra, eksempelvis via trådløse lokalnet, Wi-Fi.
- Man kan forestille sig, at man har en Kiss-optager stående, hvor man har optaget en tv-udsendelse, som man gerne vil se på et andet fjernsyn via ethernet. Her er ideen, at man kan se det trådløst i andet rum i hjemmet, siger administrerende direktør Peter Christensen.
Slipper for kabler
Dermed slipper forbrugerne for at trække lange kabler fra eksempelvis pc'en til tv'et, hvis de vil afspille videofiler fra pc'en.
Tema om digitalt tv
Fra 18. til 29. juli sætter Computerworld i en række artikler fokus på digitalt tv. |
Det er i dag en udbredt funktion på dvd-afspillere, og Peter Christensen mener, at det samme vil ske med tv koblet til hjemme-netværket.
Digital tuner
Han har samtidig store forventninger til salget af fladskærme.
- Forventningen er, at om nogle få år vil alle skærme have den form for teknologi. De nye muligheder kombineret med lavere priser betyder, at det bliver produceret i stor volumen, siger han.
Alene i Danmark blev der sidste år solgt 60.000 tv-fladskærme, og det forventes i år at blive mere end fordoblet.
Alle Kiss Technologys produkter understøtter video i høj opløsning, også kaldet HD eller HDTV. Et HDTV-signal via trådløse lokalnet kræver dog, at det eksempelvis er pakket med Microsofts format baseret på MPEG-4.
Kiss vil samtidig komme med skærme med digital tuner, så de er forberedt til, at der i 2009 lukkes ned for det analoge sendenet i Danmark.