Den lille ny fra Nokia

Nokia er på banen med en lækker lille mobiltelefon. Nokia 8310 forsvinder fuldstændig i en håndværkernæve, men den har indbygget radio og diktafon. Den understøtter GPRS, som er oplagt til WAP-surfing og online-spil.

Radio

Nokias nye modetelefon er ved at være på markedet. Den lille tofarvede sag vækker især begejstring hos medlemmer af det smukke køn, der dog udtrykker bekymring for, at den bliver væk i dametasken.

Nokia 8310 er efterfølgeren til 8210, og rent størrelsesmæssigt er der ikke den store forskel. Nokia 8310 er en smule kortere og lidt mere buttet end forgængeren, og knapperne er placeret anderledes og giver lidt mindre modstand på den nye telefon. Dimensionerne er 97x43x19 millimeter, og vægten er sølle 84 gram.

Bortset fra et nyt punkt i hovedmenuen, nemlig Radio, er der ikke lavet det store om i menuen, som stadig er relativ nem at finde rundt i. Displayet på 84x48 pixels er ikke blevet større, men til gengæld noget tydeligere. Både i lys og mørke er det nemt at aflæse.

Netop den indbyggede FM-radio er den største nyhed. Man kan høre radio ved hjælp af et headset, der samtidig fungerer som antenne. Radiomodtagelsen er ganske glimrende, og man kan indkode op til 20 faste stationer. Denne indstilling er ret besværlig, men det skal jo kun gøres én gang. Når det er gjort, kan man skifte kanal ved at klikke på en knap på en clip, der er designet til at blive sat fast i kraven, mens mobiltelefonen ligger trygt i en lomme. Samme knap bruges også til at tage telefonen, hvis den ringer midt i Giro 413, idet clippen også har mikrofon.

Nokia 8310 har også fået diktafon, der kan klare tre minutters tale. Et stopur er det også blevet til, så der kan tages mellemtider på omgangene rundt om søerne. Ligesom Nokia 8210 har dualband-telefonen i øvrigt en forholdsvis afdæmpet vibrator, mulighed for stemmestyret opkald og infrarød port.

På nettet

De vigtigste egenskaber for en mobiltelefon må være lydkvalitet ved telefonopkald og batterilevetid. Lydkvaliteten er ganske fornuftig, som man er vant til fra Nokia-telefoner. Vi nåede desværre ikke at teste batterilevetiden, før vi pænt måtte aflevere telefonen tilbage, men taletiden er angivet til maksimum fire timer, og det er absolut ikke imponerende. Standby-tiden er angiveligt op til 350 timer, men hvis radioen er tændt, må man nøjes med at lytte med i otte timer.

Nokia har ikke været særligt hurtigt ude af starthullerne, når det gælder understøttelse af GPRS ved dataopkald, men 8310 har det. Med denne teknologi betaler man kun, når man henter eller sender data, frem for at være koblet op hele tiden. Hvis man foretrækker sidstnævnte, kan man vælge at bruge High Speed Data i stedet.

Man kan selvfølgelig bruge internet-forbindelsen sammen med den bærbare pc, men også til at surfe via telefonens WAP-browser. Her er det lille femliniers-display dog en hæmsko. Endvidere kan GPRS-forbindelsen bruges til spil - faktisk er et af punkterne i spil-menuen dedikeret til online-spil.

Selvfølgelig kunne der godt have været proppet mere teknologi i telefonen, for eksempel en MP3-afspiller eller Bluetooth, men så havde den også været både lidt større og en del dyrere. Overordnet må man sige, at Nokia har givet den gamle 8210'er en fornuftig overhaling med 8310, og både radioen og GPRS-understøttelsen er store plusser. Prisen kommer til at ligge et sted mellem 3.500 og 4.000 kroner uden abonnement.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere