Plantronics køber lyd for en milliard kroner

En populær serie af højtalere til Apples kanonsucces Ipod'en og fast leverandør til Dell er to væsentlige argumenter for, at en af verdens største producenter af hovedtelefoner, Plantronics, giver en rund milliard kroner for højtalerproducenten Altec Lansing.

To dominerende globale spillere inden for lydgengivelse fra blandt andet computere får nu slået pjalterne sammen.

Hovedtelefon-producenten Plantronics er blevet enig med højtaler-producenten Altec Lansing om at købe sidstnævnte for den nette sum af én milliard kroner.

Altec Lansing står bag en populær serie af små højtalere til Apples mp3-afspiller Ipod'en, der er Apples største megasællert til dato.

Netop den serie af små højtalere angiver Plantronics som en vigtig grund til, at selskabet nu køber højtaler-producenten.

Altec Lansing er også fast leverandør af højtalere til Dell og omsatte i kalenderåret 2004 for mere end 600 millioner kroner.

Plantronics laver i forvejen hovedtelefoner ? og komplette headset ? i den dyre ende af skalaen til brug på kontorer, til mobiltelefoner, pc'er og traditionelle stereoanlæg.

Selskabet er en betydelig konkurrent til den danske producent af headset GN Store Nord.

Plantronics har mere end 4.500 ansatte og priser sig af at have produceret headset'et, som astronauten Neil Armstrong havde på hovedet på månen i 1969, da han sagde de berømte historiske ord:

- One small step for man, one giant leap for mankind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere