TDC's konkurrenter kniber sig i armen

Gårsdagens udspil fra It- og Telestyrelsen, der blandt andet løser kunderne fra tvang om telefonabonnement for at få ADSL, vækker begejstring hos konkurrenterne, men de tør ikke helt tro på, at It- og Telestyrelsen kan få det gennemført.

Indholdet er fantastisk og frister umiddelbart til at strække armene i vejret, men bliver det nu også til noget?

Det spørgsmål stiller konkurrenter til TDC i dag, dagen efter udspillet til et indgreb på bredbåndsmarkedet fra It- og Telestyrelsen.

Konkurrenterne frygter ganske enkelt, at en endelig afgørelse vil blive udskudt i uendelige tider, fordi det ender i juridisk tovtrækkeri.

- Vi er vældigt glade, men også meget forsigtige, siger markedsdirektør Thomas Nistrup fra Tele2.

Stort set samme melding lyder fra en anden af TDC's konkurrenter, Telia Networks. Begge vil de dog se It- og Telestyrelsens anbefalinger gennemført, før de tør juble.

- En lang klageproces og en efterfølgende tøven og så videre kan betyde, at det kan tage meget lang tid. Derfor har jeg ikke armene i vejret, før det sker, siger administrerende direktør, Peter Bredgård, fra Telia Networks.

Hårde - men retfærdige

I princippet er der sat rammer for, hvor lang tid processen kan tage.

It- og Telestyrelsen har sat en høringsfrist for alle parter frem til 15. august og forventer på den baggrund en afgørelse en gang i oktober, som kan få virkning inden for en måneds tid.

I den måned, eller deromkring, kan afgørelsen ankes til Teleklagenævnet. Selvom nævnet skal tilstræbe en sagsbehandling inden for tre måneder, er der ingen garantier for, at det kan overholdes.

- Vi er meget hårde i vores høringsfrister og meget opmærksomme på, at det ikke skal drukne i sagsbehandling, siger sekretariatsleder Helle Röd fra Teleklagenævnet.

Men med de større sager som nævnet har haft, har det ikke kunnet lade sig gøre inden for de tre måneder, oplyser sekretariatslederen.

I den såkaldte Lraic-sag, om prisberegningsmodellen for konkurrenternes anvendelse af TDC's net, sad TDC på den ene side over for samtlige teleselskabers advokater.

Her lå sagen først to et halvt år hos It- og Telestyrelsen, før den kom i Teleklagenævnet, hvor det tog 15 måneder at behandle den.

- Sagen indeholdt over 1.000 afgørelser fra It- og Telestyrelsen og var en flere meter høj sag, hvor meget var disketter. Det kan du ikke behandle på tre måneder, siger Helle Röd fra Teleklagenvænet.

Hun kan ikke på forhånd vurdere, hvor kompliceret en sag på gårsdagens udspil kan blive, og kan heller ikke give en tidshorisont for en eventuel behandling.

TDC er uforstående

At TDC er utilfreds med udspillet, lader administrerende direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger imidlertid ingen i tvivl om.

- Vi er fuldstændig og komplet uforstående over for, hvad der foregår. En så detaljeret regulering som denne er fuldstændig uhørt, sagde Kim Frimer til Computerworld umiddelbart efter usdpillet fra It- og Telestyrelsen blev offentliggjort i går.

Markedsdirektør Thomas Nistrup fra Tele2 er desuden skeptisk over, hvor vidt sagen ender med at blive afvist, fordi TDC påberåber sig, at sagen er uden for de lovgivningsmæssige rammer, der tilkommer It- og Telestyrelsen.

- Vi springer ikke champagnepropperne, før det er her endeligt, siger Thomas Nistrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere