Artikel top billede

Domstol genopliver problematisk retssag for Google: Sagsøgt for at samle data om Chrome-brugere uden tilladelse

Google skal igen for retten i en sag, der omhandler ulovligt indsamlede data i Chrome-browseren.

På den igen, Google.

Søgemaskinegiganten skal igen for retten i forbindelse med et søgsmål, som omhandler tracking af og dataindsamling om brugere uden tilladelse.

Mere specifikt er Google blevet ramt af et massesøgsmål fra brugere, som ikke mener at have givet Google tilladelse til tracking og indsamling af oplysninger, da sagsøgerne ikke havde valgt at synkronisere deres Chrome-browser med Google-konti.

Oprindeligt var sagen blevet afvist af retten, men nu har den amerikanske appeldomstol i San Francisco besluttet, at sagen skal genoptages.

Det skriver Reuters.

"Vi er uenige i denne dom og er overbeviste om, at sagens kendsgerninger er på vores side. Chrome Sync hjælper folk med at bruge Chrome problemfrit på tværs af deres forskellige enheder og har klare privatlivskontroller," meddeler selskabet i forbindelse med sagen ifølge mediet.

Matthew Wessler, der er advokat for den sagsøgende gruppe af brugere, er tilfreds med afgørelsen og ser frem til retssagen.

Sagen sker i forlængelse af, at Google sidste år indgik en aftale om at ødelægge en stor mængde data, som var blevet indsamlet fra brugere af Chrome-browserens inkognito-tilstand uden tilladelse.

Samtidig indgik Google dengang et forlig om en økonomisk kompensation, som ikke blev offentliggjort i detaljer, men sagsøgere havde forventet mindst 34 milliarder kroner.