Artikel top billede

(Foto: Greg Bulla/Unsplash)

Google skovler penge ind: Søgninger og cloud-området går fremad

Google-ejeren Alphabet går fremad på stort set alle punkter – undtagen antallet af ansatte.

Googles moderselskab Alphabet er kommet med regnskab, og Google er fortsat en yderst indbringende forretning.

Alphabets omsætning for andet kvartal af 2024 lander på 582 milliarder kroner, hvor langt størstedelen kommer fra Google.

Det er en stigning i omsætningen på 14 procent i forhold til andet kvartal i 2023.

Selskabet rammer en bundlinje på 162,3 milliarder kroner for kvartalet, hvilket er en stigning på 36,5 milliarder i forhold til samme kvartal sidste år.

Særligt Googles søge- abonnements- og annonceområde står for størstedelen af omsætningen med 502 milliarder kroner.

Google Cloud vokser med omkring 28 procent og omsætter for 70,8 milliarder ved det seneste kvartal.

”Vores stærke præstation i dette kvartal fremhæver vedvarende styrke i Search og momentum i Cloud. Vi innoverer på hvert eneste lag af AI-stakken. Vores mangeårige lederskab inden for infrastruktur og interne forskningsteam positionerer os godt, efterhånden som teknologien udvikler sig, og når vi forfølger de mange muligheder, der ligger forude,” siger Sundar Pichai, CEO for Alphabet i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Antallet af ansatte er en af de eneste ting, der falder i regnskabet, når man sammenligner med samme kvartal sidste år – udover et mindre fald i Google Network-området. Antallet af ansatte var ved sidste kvartal på 181.798, mens tallet i det nye regnskab ligger på 179.582.

Google og Alphabet har de seneste år haft en række fyringsrunder af både større og mindre karakter samt justeret, hvor i selskabet, der har skullet satses fremadrettet.

”Mens vi investerer for at understøtte vores højeste vækstmuligheder, er vi fortsat forpligtet til at skabe investeringskapacitet med vores igangværende arbejde for varigt at omstrukturere vores omkostningsbase,” udtaler Ruth Porat, CFO for Alphabet i meddelelsen.