Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Putin anklages for at forstyrre den polske fodboldfeber / Amazon overvåger britiske togpassagerers følelser / Elon Musk har fået et ‘hemmeligt’ barn med ledende medarbejder /

Putin anklages for at forstyrre den polske fodboldfeber / Amazon overvåger britiske togpassagerers følelser / Elon Musk har fået et ‘hemmeligt’ barn med ledende medarbejder / GlobalConnect udnævnt som guldpartner hos Cisco

I ny uge lurer og derfor er der udskiftning på posten som morgennyhedsvagt hos Computerworld. Fra i dag og resten af ugen vil Frederik Therkildsen præsentere de morgenfriske læsere for de helt aktuelle nyheder fra it-verdenen.

God læselyst!

Putin anklages for at forstyrre den polske fodboldfeber

Europa forkæles med fodbold i disse uger, da der afholdes EM i Tyskland.

De polske tv-seere fik forstyrret landets første kamp under slutrunden mod Holland. Det skete ved et DDoS-angreb mod det polske tv-signals online funktion.

Ifølge den polske viceminister for digitalisering Pawel Olszewski, så peger alle beviser mod den store nabo i øst Rusland.

“Alle ved, hvor vigtigt fodbold er i Polen. Hvis dette blev kombineret med misinformation om, at den polske stat ikke er i stand til at beskytte sig selv, kunne vreden fra tilhængere, der måske ikke kunne se kampen, have en indflydelse på stemningen i samfundet i hele landet,” siger viceministeren for digitalisering ifølge polske RFM24, skriver Ekstra Bladet.

Amazon overvåger britiske togpassagerers følelser

Kameraer i det offentlige rum er mere normalt i Storbritannien, men otte togstationer i landet er de sidste to år gået et skridt yderligere.

Amazon har udviklet en AI-software, der indsamler togpassagerernes køn, alder og følelser.

Den nye AI-infused overvågningsteknologi kan potentielt blive brugt til markedsføring for techgiganten. Det frygter ngo’en Big Brother Watch, der har gravet historien frem, skriver Wired.

Udrulningen og normaliseringen af overvågning med kunstig intelligens i offentlige rum – uden konsultation eller samtale – er et bekymrende skridt, siger Jake Hurfurt, ansvarlig for research og efterforskning i Big Brother Watch.

Elon Musk har fået et ‘hemmeligt’ barn med ledende medarbejder

Elon Musk mener, at civilisationens største trussel er, at der ikke fødes nok børn.

Han har taget sagen i egen hånd og er far til i hvert fald 12 børn.

Det seneste i rækken er med Shivon Zilies, der er direktør i Musk-ejet Neuralink. Barnet er født tidligere på året, men det er først nu, at mangemilliardæren offentligt bekræfter fødslen, skriver New York Post.

I forvejen har Shivon Zilies født tvillinger i 2022, hvor Elon Musk også er faren.

Foruden de tre børn med direktøren i Neuralink, så har han tre børn med den canadiske popstjerne Grimes og fem børn med sin ekskone Justine Wilson.

Globalconnect udnævnt som guldpartner hos Cisco

Den nordiske fiberforretning GlobalConnect har opnået Cisco Gold Service Provider-certificeringen, fremgår det af en pressemeddelelse fra GlobalConnect.

Det er det helejet datterselskab Netteam, der har fået certificeringen efter i tre år at have fået titlen Cisco Managed Service Partner of the Year.

”At modtage Cisco Gold Service Provider-certificeringen er en integreret del af vores dedikation og hårde arbejde for at blive den førende udbyder af Managed Connectivity-tjenester i Norden – og videre end det. Siden vi påbegyndte denne rejse for fire år siden, har vi oplevet vækst i dette forretningsområde – en vækst, der langt overstiger, hvad vi har i vores mere traditionelle forretningsområder,” lyder det fra Anna Granö, Executive Vice President B2B i GlobalConnect.

GlobalConnect driver mere end halvdelen af al datatrafik ind og ud af Norden i sit 215.000 kilometer lange fibernet på tværs af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland