Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft står skoleret: Bliver grillet for selskabets ringe sikkerhed og aktiviteter i Kina

Brad Smith måtte stå skoleret og forsvare Microsoft ved Repræsentanternes Hus i USA.

Microsofts Brad Smith måtte torsdag svare på spørgsmål fra sikkerhedspanelet ved Repræsentanternes Hus i USA.

Det sker efter to cyberangreb, hvor kinesiske hackere trængte igennem Microsoft-konti hos den amerikanske regering og fik adgang til 60.000 dokumenter, og hvor russiske hackere trængte igennem sikkerhedsnettet hos selve Microsoft og fik adgang til mailkonti hos en række chefer hos Microsoft, måtte Microsofts Brad Smith i dag stå skoleret.

Derfor skulle Brad Smith, som er næstkommanderende i Microsoft, besvare spørgsmål, om Microsofts manglende evner til at forhindre disse angreb og om Microsofts egen tilknytning til Kina, skriver Reuters.

Microsoft er en af de absolut vigtigste virksomheder for inden for teknologi og sikkerhed for den amerikanske regering, så lovgiverne er ikke tilfredse, hvis der ikke er styr på tingene.

"Microsoft er en af ​​den føderale regerings vigtigste teknologi- og sikkerhedspartnere, men vi har ikke råd til at tillade, at vigtigheden af ​​dette forhold muliggør selvtilfredshed eller forstyrrer vores tilsyn," siger Bennie Thompson fra det demokratiske parti ifølge mediet.

USA’s Cyber ​​Safety Review Board (CSRB) udgav en rapport med sønderlemmende kritik af Microsoft i forbindelse med hacket fra de kinesiske hackere, og dette anerkender Brad Smith.

"Vi påtager os ansvaret for hvert eneste fund i CSRB-rapporten," sagde han.

Microsoft har siden påbegyndt procedurer for at forbedre sikkerheden.

Smith understreger, at der er mange fjender i Kina, Rusland og Iran. Til kritikken om, at Microsoft ikke selv opdagede hacket, men at de amerikanske myndigheder selv opdagede det, svarede han, at det er sådan det bør være, da ingen enhed i et økosystem kan se alt.

Dette var kongresmedlem Thompson dog ikke tilfreds med, da han mener, at det er den slags, regeringen betaler Microsoft for.

Kina var i fokus

Brad Smith og Microsoft fik også kritik for selskabets aktiviteter i Kina, da det var kinesiske hackere, som havde angrebet staten.

"Microsofts tilstedeværelse i Kina skaber en blanding af komplekse udfordringer og risici," sagde kongresmedlem for republikanerne Mark Green, som er formand for panelet.

Hertil svarer Brad Smith, at kun 1,5 procent af Microsofts omsætning er i Kina, og at selskabet arbejder på at reducere sin tilstedeværelse af ingeniører i landet.

Microsoft har i sidste måned meddelt en række medarbejdere, at de bør overveje at flytte fra Kina.

Det drejer sig om 700-800 Microsoft-medarbejdere, der for langt de flestes vedkommende har kinesisk nationalitet og arbejder med maskinlæring og andre opgaver relateret til cloud computing.

Microsoft har tilbudt dem at flytte tæt på andre af tech-gigantens kontorer i USA, Irland, Australien og New Zealand.

"Det at tilbyde interne muligheder er en regelmæssig del af at lede vores globale forretning. Som en del af denne proces delte vi en frivillig intern overførselsmulighed med en undergruppe af medarbejdere," meddelte Microsoft i et skriftligt svar til Reuters.

Det er dog ikke længere tid siden end marts 2022, at Microsoft åbnede en helt ny Azure-region i det nordlige Kina, hvilket blev den femte Azure-region i landet.

"Vi ser hurtigt voksende behov for globale offentlige cloud-tjenester på det kinesiske marked, både fra multinationale virksomheder, der kommer til Kina, kinesiske virksomheder, der søger global tilstedeværelse, og digitalt at transformere deres forretning og processer i cloud - det er det stærke momentum, der driver os til at fortsætte med at udvide og opgradere vores cloud-tjenester i næsten otte år her i Kina."

Sådan sagde Dr. Hou Yang, Microsofts Corporate Vice President Chairman og CEO for Microsoft Greater China Region (GCR) i en meddelelse.

Og tilbage i slutningen af sidste måned annoncerede Microsoft et samarbejde med det kinesiske konglomerat Tencent om at få Android-apps til Windows 11 i Kina.

Det er altså et land, hvor Microsoft har brugt ressourcer på at vokse i de senere år.