Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Dansk Industri advarer mod at diskriminere Google, Amazon og Microsoft

Slagsmålet om EU’s nye cloud-sikkerhedsmærke fortsætter. Nu advarer Dansk Industri og 25 andre magtfulde erhversorganisationer mod at, at mærkningsordningen kommer til at diskriminere de store globale amerikanske cloudleverandører.

EU’s kommende cybersikkerhedscertificerings-ordning for cloud-tjenester kaldet EUCS er rendt ind i endnu et stormvejr.

Nu advarer Dansk Industri og 25 andre magtfulde europæiske erhversorganisationer mod at, at mærkningsordningen kommer til at diskriminere de store globale amerikanske cloudleverandører. Det skriver Reuters.

Ordningen skal diskuteres på et møde i morgen tirsdag 18. juni mellem Kommissionen, EU-landene og EU's cybersikkerhedsagentur ENISA. Formålet med mærkningsordningen er at hjælpe offentlige og private organisationer og virksomheder med at vælge en sikker og pålidelig cloudleverandør

For kun tre måneder siden blev et såkaldt suverænitetskrav i et forslag til mærkningsordningen fjernet. Det nu fjernede krav betød, at Google, Amazon og Microsoft skulle indgå et joint venture eller samarbejdede med et EU-baseret firma for at opbevare og behandle kundedata i inden for EU’s grænser for at kvalificere sig til det højeste niveau af EU's cybersikkerhedsmærke.

Men nu mener Dansk Industri og de 25 andre magtfulde erhversorganisationer, at der er grund til at råbe vagt i gevær endnu en gang.

I et fælles brev til EU-landene skriver de:

"Vi mener, at en inkluderende og ikke-diskriminerende EUCS, der understøtter fri bevægelighed af cloud-tjenester i Europa, vil hjælpe vores medlemmer med at trives hjemme og i udlandet, bidrage til Europas digitale ambitioner og styrke Europas modstandsdygtighed og sikkerhed," sagde grupperne i et fælles brev til EU-landene.

"Fjernelsen af både ejerskabskontrol og beskyttelse mod ulovlig adgang/ immunitet over for ikke-EU-lov sikrer, at forbedringer af cloud-sikkerhed er i overensstemmelse med best practices og ikke-diskriminerende principper," skriver de i brevet..

Erhvervsorganisationerne fremhæver, at det er afgørende for deres medlemsvirksomheder at have adgang til “et mangfoldigt udvalg af modstandsdygtige cloud-teknologier skræddersyet til deres specifikke behov for at trives i et stadig mere konkurrencepræget globalt marked.”