Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft trækker udskældt Windows 11 nyhed tilbage: ”En guldgrube for hackere”

Microsoft trækker stikket til den udskældt AI-funktion 'Recall'.

Microsofts storstilede lancering af den nye klasse af AI-drevne ’Copilot+’ pc’er er blevet en bemærkelsesværdig AI-funktion fattigere.

Når de første enheder sendes ud 18. juni, bliver det uden den særlige ’Recall’ funktion, som siden offentliggørelsen har mødt omfattende kritik for at være en stor sikkerhedsbrist.

Ovenpå kritikken dropper Microsoft nu at inkludere featuren og vil for nu udskyde funktionen til en kommende Windows Insider betaversion i de kommende uger.

”Vi opdater udgivelsesplanen for Recall for at inddrage Windows Insider fællesskabets erfaringer og sikre at oplevelsen lever op til vores høje standarder kvalitet og sikkerhed,” lyder i en notits fra det fra virksomheden.

En guldgrube for hackere

Recall-funktionen er en AI-assisteret funktion, som fungerer ved jævnligt at tage skærmbilleder af alt det, der foregår på enheden, for senere at lagre dem lokalt. Det snedige for brugeren er at disse gøres samtidigt søgbare, så en given fil eller dokument hurtigt kan fremskaffes.

Allan Højberg, Security Engineer Team Leader, i Check Poin har overfor Computerworld, påpeget, at det potentielt kan give adgang til et væld af meget følsomme oplysninger til hackere:

”Guldgruben af information, som de cyberkriminelle potentielt kan få adgang til, åbner op for yderligere angreb med de stjålne legitimationsoplysninger, identitetstyveri, identitetsfalskneri, brud på følsomme data og privilegeret adgang,” lyder det.

Microsoft har tidligere mødt kritikken ved at deaktivere funktionen som standard, så den aktivt skal slås til.