Artikel top billede

Politik: Tidligere britiske topfolk bag to virkeligt gode podcasts

I både The Rest is Politics og søsterpodcasten Leading går Blairs spindoktor Alastair Campbell og den forhenværende konservative politiker Rory Stewart i kødet på gæster og dagsaktuelle emner.

”Hvis du vil have en ven i Washington, så få dig en hund!” Politik er – som det klassiske Truman–illustrerer – en usædvanligt hård branche.

Så skal man forstå, forklare og formidle emnet troværdigt, hjælper det selv at have været en del af spillet. Både herhjemme og i udlandet er tidligere politikere og særlige rådgivere derfor i høj kurs som politiske kommentatorer.

Nu er der som bekendt snart britisk parlamentsvalg. Så vil man helt tæt på det, der efter alt at dømme bliver et usædvanligt beskidt hundeslagsmål, er der ikke mange bedre steder at gå hen end til en af verdens allerbedste og mest populære politiske podcasts, nemlig ”The Rest is Politics.”

Her tager værterne – Tony Blairs tidligere spindoctor Alastair Campbell og den forhenværende konservative politiker Rory Stewart – temperaturen på dagsaktuelle emner.

Spændvidden er bred, og ofte drøftes emner af global betydning. Lige fra Israel og Mellemøsten til om det er sandsynligt, at The Donald kommer ind at ruske tremmer, om han genvælges, hvem der bliver hans vicepræsident og hvorfor det ikke altid spiller helt for Biden.

Man kommer kort sagt hele vejen rundt, og der er naturligvis også masser om britisk politik.

Men hvis The Rest is Politics er det velskrevne dagsblad, så er ”Leading: The Rest is Politics” søndagsmagasinet.

Her har Campbell og Stewart hver uge selskab af nogle af prominente politikere, fagfolk eller erhvervsledere. Det er – ligesom deres ”primære” podcast – konsekvent skarpt og næsten altid underholdende.

Alene i år har de haft besøg af Londons borgmester Sadiq Khan, af Bill Gates, Nancy Pelosi, Israels tidligere premierminister Ehud Olmert, Trumps tidligere kommunikationschef og mange flere.

Så er man ved at være træt af danske mediers clickbait – og af hyppige omskrivninger af analyser fra internationale medier – så er både The Rest is Politics og Leading begge gode bud på steder, hvor man både kan drikke direkte fra kilden og være godt underholdt imens.