Gør-det-selv puster nyt liv i e-læring

Det århusianske e-læringsfirma Key2know mærker fornyet interesse for at investere i e-læring. De forkromede og dyre projekter fra e-læringens barndom er erstattet af mere modent e-læringssoftware, hvor virksomhederne selv udvikler e-læringsmodulerne.

En ny opblomstrende epoke kan være på vej for e-læring.

Sådan oplever Århus-virksomheden Key2know i hvert fald efterspørgslen på software til e-læring i øjeblikket.

- Det seneste år har vi kunnet mærke, at investeringslysten i e-læring er stigende igen både i det offentlige og det private, siger administrerende direktør Bo Sejer Frandsen fra Key2know.

Han tør ikke sætte ord på, om det gælder for hele branchen, men selskabets satsning på software til selvgjort e-læring bærer frugt.

Key2know sælger til større virksomheder, der typisk selv vil stå for udviklingen af virksomhedens e-læring, og assisterer kunden i det omfang, det er nødvendigt.

Mere modent marked

Tidligere lavede man generelt ofte store forkromede projekter, som ofte blev meget dyre, og det betød, at der skulle et stort antal kursister til, før investeringen kunne tjenes hjem, mener dirktøren.

Det er ikke længere nødvendigt i og med, at softwaren er nået flere udviklingstrin videre.

- Det er faktisk ved at være lige så hurtigt at udvikle e-læring, som det er at lave kursusmateriale til almindelige kurser, siger Bo Sejer Frandsen.

Key2know A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning36,224,1
Resultat af primær drift (EBIT)0,41,7
Resultat før skat 0,31,7
Resultat0,21,2
Egenkapital3,23,0
Antal ansatte4326
Samtidig bliver e-læring i højere grad benyttet som mindre delelementer i større undervisningsforløb, for eksempel i kombination med undervisning i klasserum, fortæller direktøren.

Selskabet har ifølge direktøren kunder, der vurderer, at de i dag benytter e-læring til 10 procent af al læring, og at det vil vokse til 40 procent i løbet af de næste fem år.

Bredere produktpalette

Key2know har, trods talrige rygter om e-lærings afgang ved døden de senere år, formået at have vækst og sorte tal på bundlinjen.

I seneste regnskabsår, 2004, er omsætningen vokset med tæt på 50 procent fra 24,1 til 36,2 millioner kroner.

Meget af væksten stammer fra århusianernes køb af københavner-virkomheden Mindcom, og resultatet før skat er beskedne 217.000 kroner.

Direktøren er ikke desto mindre godt tilfreds.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi har kunnet bygge en afdeling op i København og stadig bibeholde et overskud, siger Bo Sejer Frandsen.

Key2know har med købet af Mindcom yderligere suppleret produktpaletten, så selskabet nu kan tilbyde en egne og tredjepartsprodukter i en langt bredere vifte, fra de helt billige og enkle til de dyre og mere avancerede.

Samtidig med at Key2know via Mindcom har fået adgang til partnerkanaler i Norge, Sverige og Tyskland.

På den baggrund er direktøren optimist med bredt formuleret målsætning for indeværende regnskabsår. Virksomheden skal konsolideres, effekten af opkøbet skal udnyttes, der skal skabes vækst, og resultatet skal forbedres.

- Vi er i et marked, der er positivt og gunstigt, og vi skal have vores del af den vækst, som markedet giver, siger Bo Sejer Frandsen.

Mindcom vil foreløbigt køre videre som et selvstændigt datterselskab, men internt bliver Key2know og Mindcom opfattet som én virksomhed, oplyser direktøren.

Udover e-læring udvikler og sælger selskabet software til videndeling baseret på Lotus Notes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere