Kunøe-effekt presser Danware-aktien op

Endnu en gang følger aktieinvestorerne i Ib Kunøes fodspor. Efter morgenens offentliggørelse af finansmandens køb af aktier og bestemmende indflydelse i Danware, er værdien af selskabet steget kraftigt, akkurat som det skete med Comlumbus-aktien i december.

Kunøe er et navn, der i aktieinvestorers ører klinger som lyden af kolde kontanter.

I hvert fald er det en nærliggende tanke efter, at aktiekursen på Danware ved startskuddet på Københavns Fondsbørs her til morgen hamrede i vejret.

Under fem minutter efter, at handlen åbnede klokken ni var markedsværdien på Danware steget med over 25 procent fra 408 millioner kroner til 520 millioner kroner.

Den kraftige stigning kommer samtidig med, at aktieinvestorerne her til morgen blev bekendt med, at finansmanden Ib Kunøe køber 10 procent af aktiekapitalen og bestemmende indflydelse i Danware for 38 millioner kroner.

- Ib Kunøe har været ret aggressiv rent forretningsmæssigt og har en god track-record, og så køber folk ud fra det. Det er meget nyhedspræget, siger en aktieanalytiker om den bratte kursstigning.

God handel

Akkurat det samme sket, da Ib Kunøe i december skød penge i Columbus IT Partner: Aktiekursen satte kursen mod himlen med raketfart.

Analytikeren vurderer, at kursstigningen højst sandsynligt er drevet af private investorer - ganske som det højst sandsynligt også var tilfældet med Columbus.

Men faktisk har Ib Kunøe lavet en god forretning med et køb omkring kurs 100, vurderer analytikeren, der har udregnet en teoretisk kurs på 120.

Han vil dog ikke blive overrasket, hvis kursen fortsætter i opadgående retning på forventing om, at Ib Kunøe har recepten til at skabe yderligere vækst i Danware.

Havde Ib Kunøe solgt sin nyerhvervede aktiepost inden for de fem første minutter i dag, kunne han i teorien have scoret lidt over 10 millioner kroner i ren gevinst.

Aktien var omkring frokosttid senest handlet i kurs 126.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere