Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld op til hvad der ser ud til at blive en solrig efterårsferie.
Det tidlige nyhedsoverblik er signeret af morgenvært Niels de Boissezon.
Branche-organisation: ”Vi bør oprette en virtuel kommune og region’
Mens tre millioner danskere i dag har nem adgang til en lægekonsultation igennem deres sundhedsforsikringer, er der pres på offentlige sundhedstilbud og konsultationer, med mangel på 5.000 medarbejdere på landets sygehuse.
Det mener brancheforeningen IT-Branchen kunne adresseres med et virtuelt alternativ, fra en virtuel kommune og region.
”Hvorfor opretter vi ikke et nationalt virtuelt sundhedstilbud. En 6. region og 99. kommune, som kun eksisterer digitalt, og hvor alle patienter og borgere frit kan vælge mellem en lang række sundhedsydelser,” siger Freddy Lykke, direktør for Sirenia og forperson for IT-Branchens Policy Board for Digital Sundhed.
Han vurderer, at mindst 40 procent af alle konsultationer kunne gøres virtuelle, mens der samtidig vil spares transport- og arbejdstid for patienter. Erfaringen peger på at møder bliver kortere, mere præcise og fokuserede, mens behovet for rutinetjek elimineres, lyder det.
Forslaget er en blandt fem af organisationens anbefalinger til Sundhedsstrukturkommissionens arbejde. Dem kan du læse om her.
Threads giver X-feature gratis væk
Mens det sociale nyhedsmedie X kræver en månedlig abonnementsbetaling før en bruger kan redigere i et opslag efter en vis tid, bygger Metas konkurrererende ’Threads’ ind til gratis afbenyttelse.
Det skriver netmediet The Verge.
Redigeringsfunktionen kaldes ’Voice Threads’, mens redigerede opslag vil få et lille ikon på siden, der indikerer, at de er ændrede siden de oprindeligt blev slået op.
Modsat X, vil der ikke være adgang til en redigeringshistorik på Threads. Der skulle heller ikke være planer om at introducere den feature, lyder det.
Funktionen kommer blot få måneder efter Threads debut, hvor der for det hedengangne Twitter, nu kaldet X, skulle gå årevis før funktionen dukkede op i oktober 2022, kort tid efter at rigmanden Elon Musk overtog virksomheden.
Nye danske kræfter i arbejde i EU’s databeskyttelsesråd
Fuldmægtig fra Datatilsynet Anna Carolina Jensen er udpeget som koordinator for en gruppe under det europæiske databeskyttelsesråd (EDPB).
Her skal hun koordinere en arbejdsgruppe for internationale dataoverførsler kaldet ITS-gruppen (International Transfers Expert Subgroup).
Her skal hun være med til at udarbejde gruppens EDPB’s udtalelser til EU-Kommissionen når det gælder afgørelser og bestemmelser samt varetage arbejder med at godkende dataoverførselsgrundlag.
”Det er virkelig et privilegie at få lov til at være en del af EDPB-maskineriet og sammen med de dygtige kolleger fra sekretariatet og de andre europæiske tilsyn arbejde for en fælles forståelse af reglerne om internationale overførsler i GDPR. Her kan man på allernærmeste hold følge udviklingen, når europæisk databeskyttelsesret rammer international politik,” fortæller Anna Carolina Jensen i en meddelelse.
130 millioner og 15 procent vækst for Microsoft-specialist
Den danske Microsoft Business Application og Cloud-specialist Pengala kan notere en omsætning på i 130 millioner kroner svarende til 15 procents vækst i sit seneste regnskab.
Selve bruttofortjenesten lander på i alt 107 millioner kroner.
Pingala er skabt med en ambition om at tilbyde en af verdens bedste arbejdspladser, og den ambition er vi aldrig afveget fra. Vi er ikke bange for at udfordre den traditionelle opfattelse af, hvordan en arbejdsplads organisatorisk skal se ud - i stedet opererer vi med helt flade strukturer uden administrative led, hvor det er medarbejderne, der på baggrund af deres kompetencer driver projekter og lægger fundamentet for den retning, vi skal i,” siger Pingalas administrerende direktør Kent Højlund.
Pingala tæller i dag 110 ansatte og flere end 200 danske og internationale kunder med mellem fem og 15.000 brugere.