Eurotrusts administrerende direktør Aldo Petersen er i dag både en lettet og dybt frustreret mand. Lettet fordi bagmandspolitiet har opgivet at rejse tiltale mod ham for medvirken til mandatsvig. Frustreret, fordi det har taget over tre år.
-Vi føler os i høj grad uretfærdigt behandlet, men vi har endnu ikke afklaret, om vi vil søge erstatning, siger Aldo Petersen.
Sigtelsen blev offentliggjort tilbage i februar 2002. Foruden Eurotrust-direktøren var også selskabets formand, erhvervsadvokaten Karoly Nemeth samt en tredje person, beskyttet med navneforbud, sigtet af bagmandspolitiet for medvirken til mandatsvig.
Karoly Nemeths partner, Ole Sigetty, var sigtet for selve mandatsviget i forbindelse med salg af 350.000 aktier i Euro909. Et selskab, som var noteret på Nasdaq, og som blev til it-sikkerhedsselskabet Eurotrust.
Bagmandspolitiet agerede på en henvendelse fra Gentofte kommunes skattevæsen.
? Gentofte henvendte sig den 7. maj 2001, og hvordan det kan tage fire år at undersøge en meget simpel transaktion ? en enkelt aktiehandel ? er ikke til at forstå, siger Aldo Petersen.
Stor fortjeneste på aktiesalg
Kommunen havde konstateret en stort fortjeneste på en aktiehandel foretaget af selskabet Daytrader, ejet af Aldo Petersens hustru og børn. Selskabet havde på godt en uge tjent omkring 7,5 millioner kroner på køb af en stor aktiepost i Eurotrust og videresalg af denne.
Advokat Ole Sigetty var sælger på vegne af nogle investeringsselskaber. Spørgsmålet var, om disse var blevet snydt for milliongevinsten.
- Da jeg blev afhørt, sagde jeg til den, der forestod afhøringen, at det her var den nemmeste sag hans liv. Han skulle bare finde en bankmand, der ville sige, at det var helt urimeligt at handle en så stor portion aktier til den pris, vi fik aktierne for. Og det kunne han altså ikke, siger Aldo Petersen.
Ifølge ham havde bagmandspolitiet ikke til sinds at opgive sagen alligevel.
- Når man ikke kommer igennem med den første sag, så endevender man alt, for der må være et eller andet, siger Aldo Petersen, der blandt andet nævner, at alle hans skatteforhold har været endevendt som led i den langstrakte sag.
Hård medfart fra pressen
Sigtelserne har været belastende, men det kunne være gået langt værre for både firmaet og personligt, mener Aldo Petersen.
- Vi er her endnu og har det nogenlunde. Det er også lykkes os at få mange ting til at lykkes, siger direktøren.
Han finder imidlertid, at pressen i høj grad var medvirkende til de hårde tider.
- Hovedsagelig fordi pressen altid skønner, at der nok er noget om sagen, når bagmandspolitiet sigter nogen. Pressen, der kalder sig den fjerde statsmagt, dømte os, uden vi selv havde mulighed for at forsvare os, siger Aldo Petersen.
Eurotrust har siden trukket sig ud af it-sikkerhedsmarkedet gennem flere frasalg. Ifølge Aldo Petersen har det intet med sigtelserne at gøre. I stedet hænger det sammen med, at den anden gren af virksomheden ? mediesiden ? har vokset sig stor. Eurotrust ejer blandt andet tv-kanalen DK4.
- Vi havnede i en situation, hvor it og medier var nogenlunde lige store, men vi kan ikke få særlig opmærksomhed fra det amerikanske børsmarked, når det gælder to så forskellige områder, siger Aldo Petersen.
Eurotrust-aktien er i de seneste dage steget kraftigt ? fra omkring 4,5 dollar til omkring 6,2.