Aldo Petersen: Uretfærdig behandling

Eurotrusts administrerende direktør Aldo Petersen og formanden, erhvervsadvokat Karoly Nemeth, overvejer, hvorvidt de vil søge erstatning. Bagmandspolitiet opgav i dag - efter godt tre års efterforskning ? at rejse tiltale mod de to for medvirken til mandatsvig i millionklassen.

Eurotrusts administrerende direktør Aldo Petersen er i dag både en lettet og dybt frustreret mand. Lettet fordi bagmandspolitiet har opgivet at rejse tiltale mod ham for medvirken til mandatsvig. Frustreret, fordi det har taget over tre år.

-Vi føler os i høj grad uretfærdigt behandlet, men vi har endnu ikke afklaret, om vi vil søge erstatning, siger Aldo Petersen.

Sigtelsen blev offentliggjort tilbage i februar 2002. Foruden Eurotrust-direktøren var også selskabets formand, erhvervsadvokaten Karoly Nemeth samt en tredje person, beskyttet med navneforbud, sigtet af bagmandspolitiet for medvirken til mandatsvig.

Karoly Nemeths partner, Ole Sigetty, var sigtet for selve mandatsviget i forbindelse med salg af 350.000 aktier i Euro909. Et selskab, som var noteret på Nasdaq, og som blev til it-sikkerhedsselskabet Eurotrust.

Bagmandspolitiet agerede på en henvendelse fra Gentofte kommunes skattevæsen.

? Gentofte henvendte sig den 7. maj 2001, og hvordan det kan tage fire år at undersøge en meget simpel transaktion ? en enkelt aktiehandel ? er ikke til at forstå, siger Aldo Petersen.

Stor fortjeneste på aktiesalg

Kommunen havde konstateret en stort fortjeneste på en aktiehandel foretaget af selskabet Daytrader, ejet af Aldo Petersens hustru og børn. Selskabet havde på godt en uge tjent omkring 7,5 millioner kroner på køb af en stor aktiepost i Eurotrust og videresalg af denne.

Advokat Ole Sigetty var sælger på vegne af nogle investeringsselskaber. Spørgsmålet var, om disse var blevet snydt for milliongevinsten.

- Da jeg blev afhørt, sagde jeg til den, der forestod afhøringen, at det her var den nemmeste sag hans liv. Han skulle bare finde en bankmand, der ville sige, at det var helt urimeligt at handle en så stor portion aktier til den pris, vi fik aktierne for. Og det kunne han altså ikke, siger Aldo Petersen.

Ifølge ham havde bagmandspolitiet ikke til sinds at opgive sagen alligevel.

- Når man ikke kommer igennem med den første sag, så endevender man alt, for der må være et eller andet, siger Aldo Petersen, der blandt andet nævner, at alle hans skatteforhold har været endevendt som led i den langstrakte sag.

Hård medfart fra pressen

Sigtelserne har været belastende, men det kunne være gået langt værre for både firmaet og personligt, mener Aldo Petersen.

- Vi er her endnu og har det nogenlunde. Det er også lykkes os at få mange ting til at lykkes, siger direktøren.

Han finder imidlertid, at pressen i høj grad var medvirkende til de hårde tider.

- Hovedsagelig fordi pressen altid skønner, at der nok er noget om sagen, når bagmandspolitiet sigter nogen. Pressen, der kalder sig den fjerde statsmagt, dømte os, uden vi selv havde mulighed for at forsvare os, siger Aldo Petersen.

Eurotrust har siden trukket sig ud af it-sikkerhedsmarkedet gennem flere frasalg. Ifølge Aldo Petersen har det intet med sigtelserne at gøre. I stedet hænger det sammen med, at den anden gren af virksomheden ? mediesiden ? har vokset sig stor. Eurotrust ejer blandt andet tv-kanalen DK4.

- Vi havnede i en situation, hvor it og medier var nogenlunde lige store, men vi kan ikke få særlig opmærksomhed fra det amerikanske børsmarked, når det gælder to så forskellige områder, siger Aldo Petersen.

Eurotrust-aktien er i de seneste dage steget kraftigt ? fra omkring 4,5 dollar til omkring 6,2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere