Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere top-CIO Morten Gade bliver COO / Ny CEO til Initgroup / Netcompany bag Astralis første Counter Strike-hold for kvinder

Tidligere top-CIO Morten Gade bliver COO. Ny CEO til Initgroup. Netcompany bag Astralis første Counter Strike-hold for kvinder. Paven opfordrer til ‘etisk reflektion’ over AI

Velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld, der denne onsdag morgen er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Tidligere top-CIO Morten Gade bliver COO

Den tidligere vinder af Årets CIO, Morten Gade Christensen, bliver COO og CTO i danske Cardlay og indtræder altså i en kombineret stilling som teknologi- og driftsdirektør.

Han har i et års tid været CTO i Cardlay, som han skiftede til fra en stilling som CIO i Energinet.

Morten Gade Christensen blev kåret som Danmarks bedste CIO i 2016 og blev kåret til CIO of the Year i Europa i 2019.

Du kan læse om Morten Gades skifte til Cardlay her: Top-CIO Morten Gade Christensen forlader Energinet: Skifter til stilling som it-direktør i dansk fintech-selskab.

Ny CEO til Initgroup

Norske Knut Akselvoll bliver ny CEO for den relativt nye it-virksomhed Init, som blev etableret i begyndelsen af 2022 og som består af 10 virksomheder inden for industriel it og automatisering.

Selskabet har omkring 480 medarbejdere og ejes af kapitalfonden Axcel. Knut Akselvoll kender Init godt, i det han frem til nu har været formand for bestyrelsen.

Han har tidligere været COO i Rambøll og partner i McKinsey og Boston Group.

Han afløser danske Henrik Jensen, der fortsætter som landechef for den danske Init-forretning.

Netcompany bag Astralis første Counter Strike-hold for kvinder

Netcompany bliver hoved- og kommerciel partner for Astralis første kvindelse Counter Strike-hold.

“Som en del af partnerskabet vil Astralis og Netcompany følge holdet helt tæt i det, der bliver den første dokumentar nogensinde om et kvindehold i Counter-Strike. Partnerskabet med Netcompany, der bliver hovedpartner for holdet, vil foreløbigt løbe i tre år,” meddeler parterne.

Holdet består af Aurora Lyngdal, Josefine Brohus Hedegaard Jensen, Marie Ellen Toft Sørensen, Anja Soelberg og Marie Kragelund Holm.

Netcompanys kommunikationschef, Le Gammeltoft, meddeler, at Netcompany håber, at partnerskabet blandt andet kan være med tilm at nuance debatten om skærmtid.

“Vi tror på, at gaming og esport er en god og naturlig måde at vække interessen for teknologi hos unge mennesker - langt mere end hvad der for eksempel er muligt i vores skolesystem. Derfor ser vi også dette, som et initiativ der på den lange bange kan være med til at tiltrække flere kvinder til STEM-fagene,” lyder det fra hende.

Paven opfordrer til ‘etisk reflektion’ over AI

Den 86-årige Pave Frans - født Jorge Mario Bergoglio - advarer mod kunstig intelligens og opfordrer til ‘global eftertænksomhed’ over farerne, som kunstig intelligens rummer.

Paven har generelt relativt stor ørenlyd i især verdens katolske lande. I en udsendt meddelelse opfordrer han alle til at være ‘årvågne og til at arbejde for, at en volds- og diskriminations-logik ikke slår rod i produktionen og anvendelsen af AI på bekostning af de mest skrøbelige og udstødte mennesker.’

Paven peger på, at der er stort behov for at sætte ‘en ansvarlig retning’ for udviklingen af AI, så den kan anvendes ‘til tjeneste for menneskeheden og beskyttelse af vores fælles hjem.’

Det kræver ‘etisk reflektion,’ lyder det i meddelelsen.

Pave Frans tidligere fortalt, at han ikke ved, hvordan man anvender en computer.