Mandagens aviser om it

TDC-nej til moms-spekulation. Banker tvinger kunder til epost. Fusionen skaber hundredvis af nye job. IVS rejser kvart milliard til nye it-investeringer. Industrien øger investeringer i it.

TDC-nej til moms-spekulation

TDC afviser at flytte en del af forretningen i momsly i Luxembourg og dermed kun skulle betale 15 procent i moms mod den danske moms på 25 procent. Teleselskabet afviser også, at beslutningen har noget som helst at gøre med, at TDC tidligere er kritiseret af blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at gå meget langt i jagten på skatte- og afgiftshuller. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Banker tvinger kunder til epost

Flere banker ønsker ikke længere at betale dyr porto på at sende breve til kunderne, og derfor tvinger de kunder til at oprette en elektronisk postkasse, hvor de selv kan hente printe kontoudtog med videre. Forbrugerrådet kritiserer fremgangsmåden og opfordrer bankerne til at bruge gulerod frem for at straffe med ekstragebyrer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Fusionen skaber hundredvis af nye job

Stik imod alle fusionstraditione fører IBMs overtagelse af Mærsk Data ikke til massafskedigelser. Tværtimod betyder den 200 nye job og IBM-direktør Lars Mikkelgaard-Jensen gør, hvad han kan for at holde på medarbejderne. (Berlingske Tidende)

IVS rejser kvart milliard til nye it-investeringer

Ventureselskabet IVS i Hørsholm har rejst godt en kvart milliard kroner til sin anden fond. Pengene kommer fra partnerkredsen, med bestyrelsesformand Lars Bruhn i spidsen, statens venturefond, Vækstfonden og LD. Fremover vil IVS brede fokus til også at omfatte mere modne it-selskaber, der omsætter i lejet 20 til 30 millioner kroner. (Børsen)

Industrien øger investeringer i it

Industriens investeringer i it er gået i vejret og er nu branchens største investeringsområde, viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed har it-investeringerne overhalet industriens investeringer i bygninger. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere