Danske Visma får norske millioner til hjælp

Det norske ERP-hus Visma trækker røde tal på bundlinjen i sit forsøg på at skabe fodfæste i Danmark, og moderselskabet træder derfor nu til med 10 millioner kroner i støtte til det danske selskab. Selskabets nye direktør varsler ny strategi med fortsat fokus på fremdrift.

Visma Software i Danmark får 10 millioner kroner i støtte fra det norske moderselskab.

Indskuddet er en absolut nødvendighed for den norske udfordrer af Microsoft Business Solutions, det tidligere Navision, efter et katastrofalt dårligt 2004.

Det netop offentliggjorte regnskab viser et underskud før skat på 5,7 millioner kroner og en negativ egenkapital på 5,9 millioner kroner.

- Jeg har set det og konstateret, at det synes jeg ikke, vi skal gentage. Sådan er det, og så skal vi videre, siger selskabets nye administrerende direktør, Peter Lauring.

Han understreger, at der fra det norske moderselskab ikke har været den mindste tøven med at træde til med nødhjælpen, og at driften derfor aldrig har været i fare.

Skifter strategi

Peter Lauring har i marts måned overtaget chefstolen fra tidligere direktør Kim Toft Madsen, der efter to år med stadig mere røde tal hos Visma Software har fået ansvaret for at vende røde tal til sorte for et af Nordens største callcentre, Excellent.

Visma Softwares nye direktør sad og sidder fortsat også i chefstolen for Visma Services, der beskæftiger cirka 140 mand og laver økonomistyring for virksomheder og kommuner.

Visma Software A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste2,62,6
Resultat af primær drift (EBIT)-5,4-1,7
Resultat før skat -5,7-1,7
Resultat-6,1-1,5
Egenkapital-5,90,1
Antal ansatte126
Fra første kvartal er der ifølge direktøren sket et skifte i strategien fra en bred markedsføring til en billigere og mere direkte markedsføring med fokus på udvalgte målgrupper.

- Vi vil fortsætte med en lidt mere kommercielt afbalanceret facon fremover, men i øvrigt fortsætte for fuld skrue, siger Peter Lauring.

Selskabet offentliggør ikke omsætningstal, men den er ifølge Peter Lauring steget pænt i 2004, og tendensen fortsætter.

Flere produkter

På produktsiden har Visma Services ved opkøb af danske FK-Data fået økonomisystemet Winkompas med i sortimentet, så de helt små virksomheder nu også er kommet ind i målgruppen.

Vismas eget Visma Business henvender sig primært til de mindre og mellemstore virksomheder.

Derudover er Visma i gang med at få kørt et CRM-system ind på det danske marked, oplyser Peter Lauring.

Han forventer for 2005, at Visma Software vil have nogenlunde balance i tallene i årets ni sidste måneder og dermed en vending for selskabet.

- Jeg vil ikke love overskud for hele året, men det bliver højst et underskud, som jeg vil kunne leve med, siger Peter Lauring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere