Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google klager til indisk domstol over antitrust-afgørelse, der var kopieret fra EU

Google kræver indisk milliard-bøde annulleret. Selskabet beskylder de indiske konkurrence-myndigheder for at have kopieret en EU-afgørelse uden at foretage undersøgelser.

Google har slaget sin nødt til en domstol i Indien, fordi søgemaskine-mastodonten mener, at indiske konkurrence-myndigheder (CCI) har kopieret dele af en europæisk afgørelse mod det amerikanske firma.

Afgørelsen handler om misbrug af markedsdominansen af Googles Android-operativsystem, og denne tekst idømte i oktober Google til at betale en bøde på 161 milloner dollar - 1,1 millarder i danske kroner.

Det skriver Reuters.

Foruden bøden skal Google ifølge afgørelsen også ændre restriktioner pålagt smartphoneproducenter relateret til præ-installation af apps.

Men Google kræver nu afgørelsen annulleret på baggrund af sin klage.

I sin indsigelse til en indisk appeldomstol argumenterer Google for, at CCI's undersøgelsesenhed har "copy-pasted" store dele af teksten fra en beslutning fra Europa-Kommissionen, der anvender bevismateriale fra Europa, men som ikke er blevet undersøgt i Indien.

"Kommissionen undlod at gennemføre en upartisk, afbalanceret og juridisk forsvarlig undersøgelse ... Googles distributionspraksis for mobilapps er konkurrencefremmende og ikke uretfærdig/udelukkende," lyder Googles klage til domstolen.

Ingen talspersoner fra CCI eller EU-Kommissionen har endnu stillet op til kommentar om Googles beskyldninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere