Dotcom skal sikre TDC strøm af ordrer

TDC's opkøb af den svenske systemintegrator Dotcom Solutions skal sikre en lind strøm af ordrer til kronjuvelen Song Networks, som TDC købte sidste år. Analytiker tror på flere opkøb af lignende slags, og TDC afviser ikke tanken.

Med opkøbet af svenske Dotcom Solutions har TDC sikret sig en fødekanal til selskabets IP-ambitioner i Sverige på samme måde som Netdesign sidste år blev købt for at sikre adgang til slutkunderne i Danmark.

Det er konklusionen hos Martin Lippert, administrerende direktør for TDC Erhverv, efter TDC har købt den svenske systemintegrator for 242 millioner kroner.

- Dotcom sidder med slutkunde-forholdet i alle de sager, hvor virksomheder vil gå over en dataplatform i forbindelse med telefoni. Som fødekanal er Dotcom utroligt vigtig i forhold til Song, præcis som Netdesign er det for TDC, siger han.

Med købet mener Martin Lippert, at TDC er den eneste pan-nordiske leverandør af kommunikationsløsninger i Norden.

Song er kronjuvelen

Dotcom er sammen med danske Netdesign den anden systemintegrator, TDC har købt, efter det sidste år lagde omkring 4,5 milliarder kroner på bordet for Song Networks og selskabets fiber-infrastruktur i Norden.

Ifølge Martin Lippert har TDC helt fra begyndelsen haft kig på en række selskaber i forbindelse med Song-købet.

- Strategien var helt klart, at det var Song, der var den væsentligste aktiv - så at sige kronjuvelen - i det her. Når vi først havde fingrene i Song, kunne der være en række selskaber, som ville passe som fod i hose til Song, fortæller TDC-direktøren.

Opkøbet af Dotcom Solutions kommer heller ikke som nogen overraskelse for Holger Smitt, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Man kan se, at den overordnede fastnettelefoni falder tilbage, og det sker kvartal for kvartal. Kunderne efterspørger IP-telefoni, og så skal TDC selvfølgelig sørge for at have de løsninger, så de får deres del af markedet, siger han.

Flere opkøb på vej?

Holger Smitt mener samtidig, at TDC fortsat har en række selskaber i kikkerten.

Ifølge ham har TDC, efter at have forbedret selskabets kapitalstruktur flere kvartaler i træk, rigelig luft til opkøb af samme størrelsesordenen trods den nettogæld, som telekoncernen fortsat slæber rundt på.

- Jeg tror, man kan forestille sig yderlige køb af lignende slags, for man kan spørge sig selv: hvad med Norge?

Hos TDC er Martin Lippert ikke afvisende over for yderligere opkøb.

- Man er jo altid på kig, hvis der er noget interessant til den rigtige pris. Som udgangspunkt er vi rigtigt godt kørende, men man kan selvfølgelig ikke udelukke det, siger han.

Selvstændigt selskab

Modsat Song Networks, som under navnet TDC Song er ved at blive integreret i TDC Totalløsninger, vil Dotcom Solutions med omkring 550 medarbejdere fortsætte som selvstændigt selskab i Sverige.

- På samme måde som vi gør det med Netdesign i Danmark, så er tanken, at Dotcom ikke skal lægges sammen med operatørforretningen. Det er to meget forskellige forretningsmodeller, du har i de to forskellige forretninger, siger Martin Lippert.

TDC har dog kig på det svenske selskab TDC Internordia, som har overlappende funktioner med Dotcom Solutions og derfor muligvis kunne integreres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere