Utilfreds topledelse fyrer dansk direktør

Stærk uenighed om ledelsespolitikken i den blødende danske Scribona-forretning har kostet den danske Scribona-direktør Jens Viggo Rasmussen jobbet. Nu overtager topchef Tom Ekevall Larsen ledelsen af den danske forretning. Jens Viggo Rasmussen overvejer helt at forlade it-branchen.

Den svenske ledelse i børsnoterede Scribona var ikke tilfreds med den måde, som den danske direktør, Jens Viggo Rasmussen, svang dirigentstokken over koncernens danske smertensbarn.

Torsdag aften i sidste uge modtog han fyresedlen fra sin svenske arbejdsgiver. Fyringen er trådt i kraft med omgående virkning, og Jens Viggo Rasmussen har derfor forladt selskabet.

- Ledelsen var uenig i min ledelsespolitik, siger Jens Viggo Rasmussen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har koncernens svenske topchef, Tom Ekevall Larsen, foreløbig sat sig selv i spidsen for Scribona i Danmark.

Økonomiske problemer

Jens Viggo Rasmussen ønsker ikke at komme nærmere ind på grunden til sin fyring.

Distributør-virksomheden har haft svære problemer med at få driften til at løbe rundt i Danmark de senere år.

På fire år har selskabet tabt i omegnen af 165 millioner kroner, der har været gennemført fyringsrunder, og det svenske moderselskab har de seneste par år tilført det danske selskab mere end 130 millioner kroner i nødhjælp.

I seneste regnskab for 2004 fremlagde direktøren et bundlinjeresultat, hvor underskuddet blev halveret til 43 millioner kroner.

Alligevel fik Jens Viggo Rasmussen mindre end et år i sit forsøg med at få Scribonas forretning i Danmark ind i en sund udvikling.

Han blev i 2003 hentet til en chefstilling i Scribona efter 24 år hos IBM. Her fik han nordisk ansvar for solutions-divisionen.

I marts 2004 overtog han ansvaret for hele Scribonas forretning i Danmark.

Jens Viggo Rasmussen har ikke umiddelbart lagt planer om sin egen fremtid og vil tage sig god tid til at finde ud af, hvad der nu skal ske.

? It-branchen i Danmark er under masser af omvæltninger, så det gælder om at se sig godt for. Hvis jeg overhovedet skal være i it-branchen. Det er jeg ikke sikker på, siger Jens Viggo Rasmussen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til fyringen fra ledelsen i det børsnoterede svenske moderselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere