Danskere bag nyt socialt web-netværk

To danskere med flere års erfaring fra it-branchen vil nu tage kampen op med etablerede vennetjenester som Linkedin, Myspace og Orkut. Ambitionen er, at en dansk udgave med navnet Mingler skal blive landets største sociale web-netværk.

De populære amerikanske sociale netværkstjenester får nu en dansk konkurrent i form af Mingler.dk, som har ambition om at blive det største sociale netværk i Danmark.

Bag Mingler står 27-årige Ulrik Larsen og 37-årige Morten Søderquist Hansen, der begge har flere års erfaring fra it- og internetbranchen, men nu vil stå på egne ben.

- Vi har forsøgt at lave en skandinavisk version af sociale netværk. Vi kan se på det amerikanske marked, at der er tusindvis af danskere, der allerede benytter det, fortæller Morten Søderquist Hansen, der er tidligere projektleder i Ementor.

De sociale netværkstjenester gør det muligt at indtaste sin profil sammen med de relationer, man har til andre, og millioner af mennesker benytter allerede udenlandske tjenester som Friendster, Myspace, Linkedin og Orkut.

Venners venner

Med tjenesterne kan man få et overblik over sit netværk og lettere adgang til venners venner ud i mange led.

Det er de funktioner sammen med muligheden for at lave egne weblogs, der skal adskille Mingler fra det utal af eksisterende danske tjenester, der fokuser på dating.

- Der er masser af steder, hvor du kan gå ud at møde mennesker. Det specielle ved Mingler er, at du kan se, hvordan du er relateret til andre mennesker, når du møder dem, siger Morten Søderquist Hansen.

Selv har han været storforbruger af de sociale netværkstjenester i flere år.

- Linkedin har jeg benyttet meget til erhvervs-relationer, blandt andet til udviklingen af Mingler, hvor jeg har fundet folk, der har vidst meget om udviklingen af sociale netværk, siger han.

Dansk tilpasning

En af de største udfordringer bliver netop at få danskerne til at bruge Mingler, når der allerede eksisterer veletablerede og gigantiske udenlandske alternativer.

- Der er naturligvis rigtigt mange danskere, som foretrækker at kommunikere på dansk. Vi forsøger at indrette det til danskere. Eksempelvis så er tingene måske lidt mere direkte på amerikanske netværk, hvor danskere er mere forbeholdne med, hvem man bygger en relation op med, mener Morten Søderquist Hansen.

Sammen med Ulrik Larsen har han etableret et anpartsselskab, som skal drive den nye tjeneste. I udviklingsfasen har de to levet af at lave freelance-konsulentydelser, men fremover handler det kun om Mingler.

Penge fra grupper

Indtægterne skal dels komme fra annoncer, dels fra nye funktioner som kommer på sitet senere og på længere sigt skal skabe en mulig konkurrent til danske Groupcare. Selve netværksfunktionen er gratis.

- Det mingler, du ser nu, er skelettet, som består af bloggen, beskedsystemet og maskinen, som kan vise din relation til en anden person. Der kommer andre ting, for eksempel lægger vi Groupware på, så man kan oprette grupper, og den del forventer vi faktisk bliver en rigtig god forretning, siger Morten Søderquist Hansen.

Når Mingler officielt lanceres tirsdag vil der allerede være knap 3.000 brugere. Stifterne ønsker ikke at sætte noget mål for antallet af brugere på længere sigt.

Relaterede links

Mingler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere