Fredagens aviser om it

TDC mister millioner på hosting. Finn Helmer bliver iværksætter-ambassadør. Nokias konkurrenter lukrerer på nedtur. Embedsmand frikender minister i TDC-sag.

TDC mister millioner på hosting

TDC's datterselskab TDC Hosting fik et underskud på 1,6 millioner kroner i 2004 mod minus 13,3 millioner kroner året før. En fusion mellem hosting-firmaet Estructure.net og TDC Hosting den 1. januar 2004 kunne således ikke forhindre et underskud. Hovedforretningen er drift af programmer som Navision, Axapta og Exchange fra Microsoft. Selv kalder ledelsen resultatet for tilfredsstillende. (Erhvervsbladet)

Finn Helmer bliver iværksætter-ambassadør

En gruppe på over 10 danske iværksætter-ambassadører skal fungere som rollemodeller og hjælpe folk, der vil starte egen virksomhed. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) har via Selvstændighedsfonden lanceret det nye tiltag efter succes i England, og Giga-stifter Finn Helmer er den første iværksætter-ambassadør. Han skal nu hjælpe med at finde 10-12 andre. (Børsen)

Nokias konkurrenter lukrerer på nedtur

Fra at være et af de lande, hvor Nokia stod stærkest, er situationen i Danmark nu mere ligeværdig, lyder meldingen fra både TDC Mobil og Sonofon. Ifølge Peter Berg, divisionsdirektør for privatmarkedet hos Sonofon, har Nokias problemer givet plads til de værste konkurrenter i form af Sony Ericsson og Samsung. Specielt manglende klaptelefoner ramte Nokia. "Nokia er kommet tilbage med lavere priser, klaptelefoner og fokus på design, men deres position som danskernes fortrukne mobilmærke er ikke så stærk længere. Samsung og Sony Ericsson gør det utroligt godt," siger Henrik Nørgaard, markedsdirektør for privatmarkedet hos TDC Mobil. (Berlingske Tidende)

Embedsmand frikender minister i TDC-sag

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, frikendte tidligere skatteminister Svend Erik Hovmand for viden om et skattehul til milliarder, da en undersøgelseskommission torsdag havde topembedsmanden til afhøring. Sagen opstod, da TDC udnyttede et skattehul til at få et kunstigt milliardfradrag i det tyske datterselskab Talkline. Kommissionen skal undersøge, hvorfor den tidligere skatteminister ikke lukkede hullet. "Når der ikke er noget på tryk, skulle det have været en mundtlig orientering. Det er næsten kun mig, der kunne have givet den, og det har jeg ikke gjort," sagde Peter Loft. (Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere