Net-filmudlejer bremset i danske børsplaner

Den ambitiøse svenske udlejer af film på nettet, Live Networks, må vente med at hente millioner på Københavns Fondsbørs, efter Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har sået tvivl om aktiverne i selskabet.

Svenske Live Networks Holding vil erobre markedet for udlejning af film over nettet, men må indtil videre vente med at hente de nødvendige millioner på Københavns Fondsbørs.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har således sået tvivl om, hvorvidt to aktiver i selskabet reelt har den opgjorte værdi.

Live Networks har øjeblikkelig svaret igen med at nedskrive aktiverne fra de opgjorte 4,4 millioner kroner til et rent nul.

- Det har været det nemmeste at gøre her og nu. Hvis de senere viser sig at blive realiseret til en højere værdi, bliver aktiverne jo bare opskrevet tilsvarende, siger Lars Christensen, tidligere direktør og nuværende aktionær i selskabet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den oprindelige grundlægger af det svenske Live Networks International, Kastro Khatib.

Udfordrer TV 2

Live Networks International udlejer film via internettet i Sverige og Norge og starter snart også i Danmark, Finland og Island.

Dermed bliver selskabet direkte udfordrer til TV 2 Sputnik og SF Anytime på det danske marked for udlejning af film på nettet. Ambitionen er at blive absolut førende på markedet i Norden.

Live Networks Holding meddeler i en børsmeddelelse i dag, at selskabet nu afventer Erhvervs- og Selskabsstyrelsens accept.

Foreløbig betyder det, at selskabet ikke har et godkendt børsprospekt, som ellers var varslet offentliggjort i dag.

Hvor længe, det bliver forsinket, er endnu uvist. Men Lars Christensen forventer en hurtig afgørelse, og at det kun medfører mindre ændringer til prospektet.

Valgte København

De to aktiver, der giver anledning til problemerne, er dels en aktiepost i det unoterede selskab Nordic Power opgjort til 3,6 millioner kroner i regnskabet og et tilgodehavende hos det engelske selskab Fundus opgjort til 0,8 millioner kroner.

Begge aktiver har revisionen taget forbehold for i selskabets seneste regnskab for 2004.

Svenske Live Networks International var oprindelig på vej mod børsnotering i Stockholm, men valgte i stedet at indlede manøvren med at bruge det næsten tomme, børsnoterede Nordisk Industripartner i Danmark som en genvej til børsnotering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere