Nordisk Film vil udgive danske PSP-film

Sonys håndholdte spilkonsol PSP kommer først på hylderne i Danmark til september, men allerede nu arbejder distributøren Nordisk Film på at få danske film som Terkel i Knibe udgivet på det specielle diskformat UMD. Selv ser Sony nemlig PSP som meget mere end en spilmaskine.

Mens danske film fortsat hitter i biograferne, arbejder Nordisk Film nu på at få nogle af dem udgivet på Sonys nye diskformat UMD, der er skabt til den håndholdte spilkonsol Playstation Portable, også kaldet PSP.

Nordisk Film står for at distribuere PSP i Norden, og når den fra september rammer hylderne i butikkerne, er håbet, at køberne også kan få danske film, der kan ses på spilkonsollen.

Her har Nordisk Film Interactive den fordel, at andre dele af koncernen i forvejen har rettighederne til en række film.

- Vi satser på at komme med en lang række af danske film som Terkel i Knibe og Pusher. Min ambition er, at vi har i hvert fald 10 danske film på markedet inden jul og forhåbentlig flere, siger administrerende direktør Allan M. Hansen.

UMD står for Universal Media Disc og er et nyudviklet format, der i første omgang bruges til Sonys PSP.

En UMD er 60 millimeter i diameter og kan lagre op til 1,8 gigabyte data, hvilket er nok til en film. Spilkonsollen PSP har samtidig en 4,3 tommer skærm i bredformat til at vise filmene.

Sony PSP med selskabets eget UMD-format
Derfor er planen, at den lille maskine kan danne grundlag for at sælge anden underholdning end blot spil.

- På længere sigt venter vi at komme med helt andre filmprodukter, små serier, stand-up-comedy eller superligaens weekendmål, du kan downloade og se om mandagen, siger Allan M. Hansen.

Han forventer, at prisen på en film kommer til at ligge på samme niveau eller lige under prisen på en ny film på dvd, men det afhænger af dem, der har distributionsretten.

Film på UMD-format er ikke det eneste lokale Playstation-indhold, som Nordisk Film for tiden arbejder på.

Selskabet er gang med ordne rettighederne til en dansk version af karaoke-spillet Singstar med danske musiknumre, som skal udkomme inden nytår. En lokal version af spillet i Norge forventes at blive solgt i 100.000 eksemplarer.

Sony PSP kommer til Danmark 1. september, og her forventer Nordisk Film at sælge 75.000 enheder inden nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere