Sonofon mister 54.000 mobilkunder

Lave priser på mobiltelefoni fortsætter med at presse mobilselskabet Sonofon, som i årets første kvartal måtte sige farvel til 54.000 mobilkunder, mens overskuddet lød på beskedne to millioner kroner. Alligevel er de norske ejere optimistiske.

Kunderne strømmer væk fra mobilselskabet Sonofon, der sidste år blev hårdt presset af de lave priser på det danske mobilmarked.

I første kvartal af 2005 mistede Sonofon totalt 54.000 kunder, så selskabet nu har 1.232.000 kunder tilbage. Hertil kommer, at Sonofon lægger netværk til yderligere knap 200.000 mobilkunder hos andre selskaber.

Dermed er Sonofon fortsat større end det fusionerede Telia-Orange, men det kaster ikke mange penge af sig.

Kvartalsoverskuddet blev på beskedne to millioner kroner, og priskrigen fortsætter med at tage hårdt på Sonofon, hvor direktørerne sidste år røg ind og ud af svingdøren.

Lav udskiftning

Mens der ledes efter en ny dansk topchef, står norske Jan Edvard Thygesen i spidsen, og han ser optimistisk på Sonofons første kvartal på trods af kundetabet.

- Det er først og fremmest taletidskunder, og det er vel en konsekvens af et lidt for aggressivt salg af startpakker i 2004, siger han.

Han peger på, at der er en historisk lav udskiftning blandt de kunder, som betaler for mobilforbruget efter regning.

Ligefrem glad for første kvartals resultat er han dog ikke, selvom omsætningen i forhold til samme kvartal året før steg en smule til knap 1,1 milliard kroner.

- Jeg tror hellere, jeg vil sige det sådan, at vi anser det første skridt på vejen mod over tid at skabe bedre resultater i selskabet, siger Jan Edvard Thygesen.

Stabilisering

En af mobilbranchens væsentligste indikatorer er omsætningen per kunde per måned, også kaldet ARPU, og den er nu under 200 kroner hos Sonofon.

- Hvis du ser gennem kvartalerne i 2004, så var der et fald, og den grundlæggende årsag var, at prispunktet i første kvartal var for højt, så vi gennem 2004 måtte justere prisen. I første kvartal 2005 er det stabiliseret på det rigtige prisniveau for Sonofon, fortæller Jan Edvard Thygesen.

Sonofon er stadig på udkig efter den rette person til at stå permanent i spidsen for selskabet, men vil ikke oplyse, hvor langt man er i processen.

Ingen fyringsplaner

Og trods de hårde tider understreger Jan Edvard Thygesen, at der ikke i øjeblikket er planer om en ny fyringsrunde, som den der fandt sted sidste år.

- Det er altid sådan, at vi forsøger at effektivisere virksomheden, men det er vigtigt for os at forsøge at gøre det uden afskedigelser, siger han.

Sonofon har i øvrigt ændret regnskabsprincipper, så det nu er svært at sammenligne med tidligere tal. I den anledning er sidste års underskud på 324 millioner kroner skrumpet til godt 200 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere