Svensk ERP-hus vender bøtten

Det svenske ERP-hus IFS er lykkedes med en total kovending fra katastroferegnskab til positive tal på bundlinjen. En ny salgsstrategi og en tuning af produktionen fremhæver den ene halvdel af selskabets godt et år gamle ledelsesduo som væsentlige for at få vendt bøtten.

Det svenske ERP-hus IFS' danske afdeling har fuldstændig vendt bøtten. Der er igen positive tal på bundlinjen efter et grumt katastrofeår i 2003, hvor der blev noteret et minus på 13,1 millioner kroner før skat. Blandt andet som følge af lukningen af en afdeling i Vejle med 10 mand,

750.000 kroner lyder resultatet før skat for 2004 ifølge det netop offentliggjorte regnskab.

- Vi begyndte at gøre det, som vi var gode til: At sælge og implementere industrispecifikke løsninger og således ikke ERP til alle brancher, siger økonomidirektør Kenneth Norre.

Han overtog sammen med Ulla Klinke, der er salgsdirektør, ansvaret fra selskabets tidligere administrerende direktør Henrik Aundrup i april måned 2004.

Positiv nedskæring

Udover fokus på salg af løsninger, der i forvejen kunne findes i koncernen, er det blevet til et tættere samarbejde med søsterselskaberne i Norge og Sverige.

Tidligere lagde IFS Danmark vægt på selv at have samtlige kompetencer. Nu samarbejder de enkelte lande om at trække på ressourcerne hos hinanden

IFS Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste27,92,6
Resultat af primær drift (EBIT)0,3-4,9
Resultat før skat 0,8-13,1
Resultat1,0-12,7
Egenkapital8,77,9
Antal ansatte3250
- I stedet for at vi har en situation, hvor der er ledig kapacitet i Danmark, Norge eller Sverige, så har vi i dag en situation, hvor der er fuldt tryk på hele vejen rundt, siger Kenneth Norre.

På den baggrund mener direktøren, at selskabet faktisk har haft en positiv effekt af at skære ned, selv på omfanget af kompetencer. IFS i Danmark tæller nu 30 medarbejdere mod 50 i 2003.

Hos IFS har man ifølge Kenneth Norre kun mærket ganske lidt til, at der skulle være kommet et opsving.

Til gengæld begyndte effekten af omstruktureringen først at slå igennem i andet halvår af 2004. Forventningerne til 2005 er på den baggrund overvejende positive.

- Vi tror på et bedre resultat i 2005 end 2004 og en lidt bedre kundetilgang. Så to til tre nye sager, øget omsætning og en forbedret lønsomhed, det er, hvad vi forventer, siger Kenneth Norre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere