Torsdagens aviser om it

200.000 danskere bruger IP-telefoni. Pc-skærme belaster øjnene. TDC udsætter digitale lønsedler. Erhvervslivet snydes for billigt TDC-bredbånd. Dansk auktions-software har succes i USA.

200.000 danskere bruger IP-telefoni

En ny kortlægning fra IT- og Telestyrelsen viser, at mindst 200.000 danskere bruger IP-telefoni, hvor internet bruges til at sende samtalen. Ifølge styrelsen ventes yderligere 660.000 danskere at tage IP-telefoni i brug inden for det næste halve år. IT- og Telestyrelsen vil derfor lægge en styrket forbrugervejledning på internettet inden sommerferien. (Berlingske Tidende)

Pc-skærme belaster øjnene

Cirka en kvart million danskere lider af øjenirritation som følge af arbejde ved en pc-skærm kombineret med dårligt indeklima, skønner Arbejdsmiljøinstituttet. Professor i indeklima ved Arbejdsmiljøinstituttet, Peder Wolkoff, har foretaget en videnskabelig gennemgang af 400 nationale og internationale undersøgelser for at finde frem til tallet. Årsagen til øjenirritationen er, at pc-brugerne glemmer at blinke, og det betyder, at tårefilmen i øjet udtørrer. Peder Wolkoff mener, at problemet vil stige. "Vi arbejder mere og mere med computere, og derfor vil problemet med irriterede øjne sandsynligvis stige på længere sigt," siger han. (Jyllands-Posten)

TDC udsætter digitale lønsedler

TDC har gennem mere end et år arbejdet hen mod at droppe gammeldags papirlønsedler for ansatte med adgang til en computer, men nu er TDC-ledelsen tilsyneladende ved at give køb på den obligatoriske brug. Ordningen skulle være trådt i kraft ved årsskiftet, men blev udsat til 1. april i sidste øjeblik, og nu er den udsat på ubestemt tid. TDC's største fagforbund, Dansk Metal, er modstander af de obligatoriske digitale lønsedler. "Vi er sådan set enige med Dansk Metal om endemålet, nemlig at vi skal overgå til elektroniske lønsedler, så nu er det bare et spørgsmål om hvordan og hvornår," siger Peer Schaumburg-Müller, der underdirektør i TDC's personaleafdeling. (Jyllands-Posten)

Erhvervslivet snydes for billigt TDC-bredbånd

Kun privatkunder får glæde af TDC's tilbud om at fordoble bredbåndshastighederne på ADSL, og den forøgede konkurrence går derfor uden om erhvervslivet i første omgang. De professionelle it-brugeres organisation, Dansk IT, undrer sig. "Man burde forvente, at det var alle, som fik fordoblet hastigheden, og ikke kun privatkunderne. Det er alle, der har behov for en større båndbredde," siger politisk konsulent Anders Sparre fra Dansk IT. Også teleanalytiker John Strand kritiserer fokuseringen på det private marked. (Erhvervsbladet)

Dansk auktions-software har succes i USA

Det danske softwarefirma Scanmarket er inde i varmen hos flere koncerner i USA med løsninger til e-auktioner og e-licitationer. Selskabet fik et overskud på 1,3 millioner kroner før skat i 2004, og strategien er klar til de kommende år. Århus-firmaet har fem fastansatte medarbejdere og omkring 30 freelancere. "Det går godt for os. Vi har fået pudset strategien af, vi ved, hvor vi skal hen og hvilken model, vi skal ekspandere efter," siger bestyrelsesmedlem Betina Charlotte Nygaard. Et konsulentfirma i England sælger Scanmarkets software. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere