Mere selvbetjening på ny politi-hjemmeside

Borgerne får nemmere adgang til at anmelde simpel kriminalitet online med den nye version af politiets hjemmeside, Politi.dk. Hjemmesiden skal gøre oplysninger om politiet mere tilgængelige og gøre det muligt at printe og udfylde blanketter eller tjekke statistikker over kriminalitet.

Den nye version af politiets hjemmeside Politi.dk har set dagens lys, og dens primære formål er at øge tilgængeligheden for borgerne.

Holdningen hos politiet er, at det må være et krav, at borgerne skal kunne se, hvad der foregår i politiet som offentlig virksomhed.

- Det er de første spæde skridt i retning af e-tilgænglighed hos politiet. Det er nødvendigt, når borgerne efterhånden betragter internettet som deres foretrukne sted at hente informationer, siger kommunikations-rådgiver Niels-Otto Fisker.

Det er oplysninger om for eksempel bødestørrelser, hvad de enkelte af politi-afdelingers opgaver er og spørgsmål og svar fra Folketinget, der vedrører politiets arbejde, som skal være nemmere at finde på den nye hjemmeside.

For at tilgodese hele landet har landets 54 politikredse hver sit underdomæne på hjemmesiden.

- Det kan være stormmeldinger fra politikredse ved Vesterhavet, eller som det skete ved fyrværkeribranden i Kolding, hvor borgere fra hele landet havde brug for et sted, hvor oplysninger var samlet, siger Niels-Otto Fisker.

Virtuel politistation

Et andet vigtigt skridt for politiet og for borgerne er, at forretninger med politiet bliver nemmere.

Hvis en borger eksempelvis skal ansøge om et nyt pas, så kan vedkommende finde oplysninger om, hvilke oplysninger og blanketter der skal bruges.

Blanketterne kan så printes ud og udfyldes hjemme. Borgeren får fred og ro til at udfylde dem og behøver heller ikke at bekymre sig om, hvornår paskontoret har åbent.

- Borgeren skal stadig aflevere blanketterne manuelt eller sende dem, men det er selvfølgelig ønskeligt, at det også bliver muligt elektronisk i fremtiden, siger Niels-Otto Fisker.

Han fortæller, at det er politiet endnu ikke klar til, men at der arbejdes med at få diverse formalia på plads som eksempelvis digitale signaturer.

Allerede nu er det dog muligt at anmelde simpel kriminalitet som cykeltyverier og lignende online. Det sker via en krypteret forbindelse

Næste skridt

Arbejdet med den nye version af Politi.dk har stået på i mere end et år, og næste skridt bliver taget 2. maj i år.

Dagen efter arbejderbevægelsens internationale kampdag bliver statistik.politi.dk offentliggjort, og statistikmodulet skal give borgerne mulighed for et endnu dybere indblik i politiets virke.

- Borgerne får en indgang til at klikke sig rundt i dette og hint. Det kan være alt fra antal indbrud i nærområdet, til hvor mange voldtægter der har været i politikredsen det sidste år, siger Niels-Otto Fisker.

Beslutningen om, hvad de næste tiltag skal være, vil blive taget i den evaluering, der følger, efter hele Politi.dk for alvor er kommet op at køre.

Relevant link

Politiets nye hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere